İşte size pratik ,pratik olduğu kadar da lezzetli bir aperatif...
Patates ve kaşar peynirinin muhteşem uyumu..
Bu patates toplarını hafta sonu katıldığımız bir düğün yemeği sonrası yaptım..
Çünkü yemek menüsünde buna benzer bir aperatif vardı..
Malzemeler
1 kilo patates2 yumurta (birinin sarısını ayıralım)
Yarım su bardağı kaşar peynirİ( rendeleyelim)
1 yemek kaşığı tereyağ
2 silme yemek kaşığı galeta unu
Yarım çay kaşığı köri
tuz ve karabiber
Yapılışı
Patatesleri haşlanıp ezelim.
Bir yumurtanın tamamını diğer yumurtanın sadece akını ve kalan tüm malzemeyi ilave edelim ve ister elinizle isterseniz kaşık yardımı ile hamur haline getirelim.
Elde ettiğimiz patatesli hamurumuzdan cevizden biraz daha büyük boyutta elimize alalım ve yuvarlayalım.
Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize yerleştirelim.
Patateslerimizin üzerine ayırdığımız yumurta sarımızı sürelim üzerine de susam serpelim.
180 derece de ısınan fırında toplarımızın üzerleri kızarana kadar pişirelim.
İşte hepsi bu kadar..
Çok bereketli bir tarif ,bir tepsi dolusu çıkıyor..
Ve kaşla göz arasında da bitiyor..
İlk sıcaklığı çıkar çıkmaz yenilmesi tavsiyemdir ama farketmeden bütün tepsi bitebilir dikkat!!!
Ben bir kaç tanesini parmak şeklinde yaptım ve galeta ununa buladım..
Ama top şeklinde olanlar daha lezzetli oldu...
*
Özellikle et yemeklerinin yanında servis edilirse çok hoş olur diye düşünüyorum..
Belki sabah kahvaltısında bile olur sıcak sıcak ne dersiniz?
Minik kuş seyir halinde..
Zeynep hanımcım henüz bu patates toplarından yiyemese de
pişim aşamasını zevkle seyretti..
...............Afiyet Olsun.....................