Yazıyı detaylı olarak okuyalım lütfen
Sonbahar ve devamında kış aylarıyla beraber gribal hastalıklar neredeyse tüm evlerin baş köşesine yerleşti..
Ateş, burun akıntısı, boğaz ağrısı, halsizlik derken beraberinde de çoğunlukla öksürük eksik olmuyor..
Allerjik astım geçirmiş biri olarak (bu arada 3 çocuğumda da bunu yaşadım) boğaz içi akıntısıyla gelişen öksürüğü kesmenin ne derece sıkıntılı ve uzun sürdüğünü çok iyi bilirim.
Özellikle gece öksürükleri çocukları çok zorluyor başladı mı kesilmek bilmiyor..
Bu sene küçük kızımdaki boğazdan içe akan balgamdan dolayı oluşan öksürüğü doğal olarak nasıl engellerim diye düşünürken bu karışımla karşılaştım.
Bu karışım, kuvvetli bir balgam sökücü olmakla birlikte öksürüğe karşı
adeta doğal bir antibiyotik.
adeta doğal bir antibiyotik.
Koruyucu özelliğinden dolayı hastalık gelmeden günlük, bir kahve fincanı gibi içilirse
çok faydasını görürsünüz.(Bu miktar büyükler için tabii)
çok faydasını görürsünüz.(Bu miktar büyükler için tabii)
* Ben 3 yaşındaki kızım için neredeyse 2 aydır kullanıyorum ve anlık burun akıntısının dışında bir şey olmadan bugüne geldik...(geçen sene neredeyse her ay nefes sıkışıklığımız oluyordu ve beraberinde nebulatör ve ilaçlar....)
Lafı daha fazla uzatmadan tarifini vereyim isterseniz..
Malzemeler
1 orta boy kuru soğan
1 limonun suyu
1 su bardağı kaynar su
3 yemek kaşığı süzme bal
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tarçın
Yarım tatlı kaşığı zencefil
Yapılışı
Soğanı ve sarımsağı küp küp doğrayalım..
Bir kavanozun içine koyalım.. Üzerine 1 su bardağı kaynar suyu ilave edelim ve suyun tamamen soğumasını bekleyelim .(bu aşamada soğan ve sarmısağın aroması suya geçecektir.)
Suyu tamamen soğuyana kadar bekletmek yeterlidir..
Kavanozun içindekileri iyice karıştıralım ve süzelim..(soğan sarmısak posasını atıp sadece suyu kullanacağız)
Balı ve 1 limonun suyunu ilave edelim
Balı ve 1 limonun suyunu ilave edelim
Zencefil ve tarçını ekleyelim..(Kavanozun kapağını kapatalım ve karışmalarını sağlamak için biraz çalkalayalım)
Doğal balgam sökücümüz hazırdır..
Ben kızım için her öğün sonunda 1 yemek kaşığı kadar
veriyorum; bazen iki kaşık da verdiğim oluyor..
veriyorum; bazen iki kaşık da verdiğim oluyor..
İçinde vücudumuz için zararlı olan kimyasallar bulunan, renklendiricilerle dolu öksürük şurupları yerine tamamen doğal, bitkisel bu şuruptan hem küçükler hem de biz büyükler pek ala yararlanabiliriz..
İçindeki soğanın kokusundan dolayı çekinceniz olmasın çünkü ilave edilen diğer şeyler kokuyu bastırıyor.
Benim kızım çoğu zaman kendisi hatırlatıyor ilacımı vermedin diye..
**
*
*12 aydan küçük çocuklar için bal kullanımı yasak olduğundan balsız ve doktorunuza danışarak vermeniz en doğrusu olacaktır..
*Zencefil her ne kadar yararlı bir bitki de olsa 2 yaşın altındaki çocuklarda kesinlikle kullanılmamalıdır.
Bunlara çok dikkat edin lütfen.
*Soğan; bronşları açar, öksürük söktürür, grip ve soğuk algınlığı gibi rahatsızlıkların tedavisinde yardımcı olur.
*Sarımsak; Beyaz kan hücrelerinin sayısını artırarak bağışıklığı güçlendirir.Güçlü bir mikrop öldürücüdür. Akciğer ve bronşları dezenfekte eder.
*Limon suyu ;Nezle, grip, soğuk algınlığı gibi hastalıklarda limon ve limon suyu tedavi edici bir
etki gösterir
*Bal; Antibakteriyel özelliğinden dolayı içinde bakteri, mantar oluşmaz. Bir çok gıda içinde bozulmadan saklanabilir.öksürüğü keser. .
*Zencefil; Balgam söktürücü özellikler taşıyor.Zencefil gerçekten iyi bir antioksidandır.
* Tarçın; Hem lezzet katmak hem de bağışıklık sistemini desteklemek için şuruba ekleniyor.
Göğüs hastalıkları uzmanı olan ve görüşlerine son derece önem verdiğim
Prof. Ahmet Rasim Küçükusta da burada bizimkine benzer bir tarif paylaşmış detayları için buraya bakabilirsiniz..
Bu karışım koruyucudur; basit öksürükler içindir..
Bitkisel çözümler her zaman yeterli olmayabilir.
Not: Lütfen öncelikle doktorunuzu dinleyin. Benim tavsiyelerim sadece benim tecrübelerim ve kişisel araştırmalarımdır. Teşhis ve tedavi niteliği taşımaz ve doktorunuzun tavsiyesinin yerini tutmaz.