30 Kişilik Fotoğraf Baskılı Doğum Günü Pastası Tarifi


Doğum günü pastamızın tarifini veriyorum..
Biraz fazla detaya girebilirim sabırla okursanız sizlerde çok faydalanacaksınız..
Pastamız 30 kişiliktir, dilimler küçük kesilirse 40 kişilik bile olabilir..

Doğum günü hazırlıkları aslında bir hayli zaman alıyor ,insanı yoruyor..
Bir çok kişi pastayı da hazır al önerisinde bulundu ama yorsa da emek verip kendim hazırlamak istedim..
Her geçen gün öğrendiğim gıdalardaki katkı maddeleri de cabası..

Uzatmadan geçelim pastamızın detaylı anlatımına..

Malzemeler
Kakaolu pandispanya için
4 yumurta(oda sıcaklığında)
4 Türk kahvesi fincanı şeker
3 Türk kahvesi fincanı un
1 Türk kahvesi fincanı yoğurt
3 yemek kaşığı sıvı yağ
5 yemek kaşığı kaynar su
3 yemek kaşığı kakao  
1 adet kabartma tozu

Sade pandispanya için
4 adet yumurta(oda sıcaklığında)
4 türk kahvesi fincanı şeker
4 Türk kahvesi fincanı un
1 kahve fincanı yoğurt
3 yemek kaşığı sıvı yağ
5 yemek kaşığı  kaynar su
1 adet kabartma tozu

Ara kreması için
5 su bardağı süt
2 yumurta sarısı
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 su şeker
2 yemek kaşığı kakao
80 gr bitter çikolata
1 adet vanilya
1 paket kakaolu kremşanti

Üst kaplaması için
2 paket sade kremşanti
Soğuk süt

Ara katına 
2 adet kivi
8-9 adet çilek 
ve
80 gr fıstıklı çikolata

Yapılışı
2 ayrı pandispanyamız var..Kakaolu olanı anlatıyorum diğerini de ona göre hazırlarsınız..

Oda sıcaklığındaki yumurtalarımızı sarıları ve beyazları olarak ayıralım..
Yumurta aklarımızanbir çimdik tuz ilave edelim ve mikserle çırpalım kremşanti kıvamını
 alıncaya kadar çırpmaya devam edelim..
Diğer yandan yumurta sarılarımıza şekerin yarısını ilave edelim yavaşça çırpmaya başlayalım
ara ara da kaynar suyumuzdan kaşıkla ilave edelim.
Çırptıkça şekerin kalanını da ilave edelim..
Şeker tamamen eriyip pütürler kalmayıncaya kadar çırpmaya devam edelim.
Sıvı yağı ve yoğurdu da ilave edelim, çırpalım.. 
Un,kakao ve vanilyayı eleyerek ilave edelim çırpalım..
Yumurta beyazlarımızı ilave edelim bu aşamadan sonra
spatula ya da tahta bir kaşıkla alttan üstte olacak şekilde karıştıralım..

Büyük fırın tepsimize yağlı kağıdı serelim..
Pandispanya harcımızı tepsiye eşit şekilde dökelim ve tepsiyi yere vurarak bu şekilde harcın içinde kalan
 hava kabarcıklarının da çıkmasını sağlayalım..

180 derecede ki fırında kontrollü olarak pandispanyamız kabarıp 
içini çekene kadar pişirelim(Aşağı yukarı 30dk)

Sade olan pandispanyayı aynı şekilde hazırlayıp pişirelim..
Her iki pandispanyayı da soğuttuktan sonra kullanalım..

Krema için ;çikolata ve kremşanti hariç tüm malzemeyi tencerede karıştırarak pişirelim..
Muhallebi kıvamını alınca ocaktan alalım ve sıcakken çikolatasını ilave edelim.. 
 Çikolata eriyene kadar karıştıralım sonrasında, kremşantiyi ilave edip mikserleyelim..

Meyveleri dilimleyelim  içine koyacağımız fıstıklı çikolatayı minik minik doğrayalım..


Kakaolu pandispanyayı 2 eşit parçaya ayıralım.. İlk parçayı çok az şekerli su ile ıslatalım..
Üzerine kremamızdan biraz sürelim..Üzerine çikolata parçacıklarını ve meyvelerden serpiştirelim..
Meyvelerin üzerine kremamızla biraz kapatalım ki üzerine koyacağımız
diğer pandispanya kaymadan durabilsin..
Üzerini sade pandispanyamızla kapatalım..
Onuda çok az şekerli su ile ıslatalım..


Yine kremayı yayıp meyveleri serpiştirelim..
Diğer pandispanya katları içinde aynı işlemleri gerçekleştirelim..
Pastamızın kenarları eğer bombeli duruyorsa keserek düzeltelim..
Bu şekliyle 1 saat kadar buz dolabında dinlendirelim..

Biz bu arada üzerine süreceğimiz şantiyi hazırlayalım o da sürülecek kıvama gelmesi için
buzdolabında beklesin biraz..

*
Dinlenmiş olan pastamızı sade kremşanti ile tamamen kaplayalım..


Fotoğraf baskımızı dikkatlice jelatininden ayırarak pasta üzerine yapıştıralım .
Süsleme işi zevkinize kalmıştır..
Ben tamamen şeker hamuru ile kaplanmış pastalardan çok hoşlanmadığım için kısmen çiçeklerle süsledim.. 


Bu da pastamız dan bir dilim..


Pastaya meraklı bir bakış ve paha biçilmez mutluluk..


Bu da arkadaşımın oğlu için hazırladığım Fotoğraf baskılı doğum günü pastası..


*Eğer vaktiniz varsa pandispanyaları hava almayacak şekilde streç film ile sarıp buz dolabında dinlendirebilir, ertesi gün kullanabilirsiniz..Ben öyle yaptım..

* Pandispanya için burada ki püf noktaları okumanız yararınızadır..
Tarif başta da belirttiğim gibi uzun ve detaylı oldu ama yararınızadır..Dikkatli okuyunuz..Anlamadığınız yerler olursa çekinmeyin sorabilirsiniz..

Hayırlı ,huzurlu nurlu cumalar dilerim..