Dondurma Kaşığı İle Kakaolu Kurabiye


Mis gibi kokan nefis bir kurabiye tarifi var bugün..

Şu yağmurlu günlerde sıcacık çayın ya da  kahvenin yanında iyi gidecektir..
Okuldan eve dönen aç kuzularınız içinde süpriz olarak yapabilirsiniz..  

Kurabiyenin özelliği dondurma kaşığı ile şekillendirilmiş olması..
Dondurma kaşığı ile yapmak hem kolay hem de pratik 
çayın kahvenin yanında vazgeçilmeziniz olacaktır..
Dondurma kaşığınız yoksa da elinizle şekillendirebilirsiniz hiç farketmez..
Tarifi Cahide'de gördüm  ve uyguladım.

Malzemeler

150 gr tereyağı
1 yumurta
3 bardağına yakın un
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı nişasta

Yarım paket kabartma tozu
1 çay bardağı damla çikolata
1 Paket vanilya
 ve
 1 adet dondurma kaşığı

Yapılışı
Oda ısısında yumuşamış tereyağımızı 1,5 bardak unla karıştıralım..
Sıvı yağı, yumurtayı, pudra şekerini ve nişastayı ekleyip karıştırmaya devam edelim..
 Kabartma tozu, vanilya, kalan unu da ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.
 Son olarak damla çikolatayı da ekleyip yoğuralım.  
(Hamurunuzu yoğururken un ilavesini yavaş yavaş yapınız birden ilave etmeyin)


 Hamurdan dondurma kaşığına yeterince alıp kaşıkla şekillendirelim ve yağlı kağıt serili tepsiye bırakalım.. 

(Benim yağlı kağıdım kalmamıştı o yüzden tepsiyi yağladım..)

 200 derecede ısınmış fırına kurabiyelerimizi pişirmeye bırakalım..
Fırın ayarını 170 dereceye düşürerek devam edelim...
 Hamur kabarmaya başladığı zaman, ısıyı 140′ a düşürelim..




 Afiyet olsun