İki malzemeli çıtır kurabiye
Hayırlı ,huzurlu ,mutlu, sevgi dolu bir hafta dilerim tüm takipcilerime..
Bugün tarifini paylaşacağım lezzetin yapımı çok kolay lezzeti çok güzel..
Ramazandan sonra ağırladığım misafirler genel itibari ile çaya geldiği için
uzun süredir paylaşımlarım da ona göre oluyor..
Yine çayın, kahvenin, sütün yanında süper gidecek bir lezzet bombası var..
Malzemesi az, lezzeti ve kalorisi çok.
Malzemeler
300 gr taze kadayıf
2 paket 80 grlık çikolata(1 bitter 1 sütlü)
2-3 yemek kaşığı süt krema(kullanmasanız da olur)
Şekil vermek için yumurtalık gibi yuvarlak küçük bir kalıp
Yapılışı
Taze kadayıfımızı üzeri hafifçe pembeleşene kadar fırınlayalım..
Çikolatayı ısıttığımız kremanın içine parçalayarak atalım karıştırarak erimesini sağlayalım.
Daha sonra kızaran ve soğumuş olan kadayıfımızı karıştırma kabına alıp elimizle karıştırarak
hafifçe küçülmesini sağlayalım.
Kırdığımız kadayıfın içine erittiğimiz çikolatayı dökelim ve iyice karıştıralım.
Ben alttaki minik kalıbı kullandım..
Kalıbımızın içine yeterince karışımımızdan koyup bastırarak şekil almasını sağlayalım.
Servis tabağımıza ters çevirip soğutalım..
Çikolatalı kadayıfımız soğuyunca sertlesip katılaşacaktır..
İsterseniz minik kağıt kaplara koyup da servis yapabilirsiniz..
*Kadayıfı kavurduktan ve soğuttuktan sonra 2-3 gün ağzı kapalı kapta saklayıp sonrada kullanabilirsiniz.
*Malzeme lisesine krema koymadan da yapabilirsiniz..Ben sadece çikolata olmasın diye ilave ettim..
.......Afiyet Olsun.......