Bugün yapımı kolay, sunumu ise harika bir salata tarifi var.
Tam bir renk cümbüşü lezzet patlaması diyebilirim.
Özellikle çay saatleriniz için ya da günleriniz için tavsiye ederim.
Malzemeler
4-5 adet patates (küp doğranıp haşlanacak)
400 gr tavuk (haşlanıp doğranacak)
1 su bardağı tane mısır
1 su bardağı bezelye(haşlanmış)
1 su bardağı doğranmış mayonez
Yarım demet maydanoz
2 adet havuç (küp doğranmış haşlanmış)
500 gr yoğurt
3 diş sarmısak
2 adet orta boy pancar(küp doğranmış haşlanmış)
Yapılışı
Yoğurt, mayonez, tuz ve ezilmiş sarmısakları bir kasede karıştıralım..,
Haşlayıp doğradığımız tavukları ve yine haşlanmış küp patatesleri yoğurtlu karışımın 1/3 ile karıştıralım..
Kelepçeli kalıba bu karışımı hafifçe bastırarak yerleştirelim.
Küp doğrayıp haşladığımız havuçları,mısırı, doğradığımız maydanozun yarısıyla karıştıralım;
sarmısaklı yoğurdun diğer 1/3 ile karıştıralım kalıba ikinci kat olarak yerleştirelim.
sarmısaklı yoğurdun diğer 1/3 ile karıştıralım kalıba ikinci kat olarak yerleştirelim.
En üst kat içinde haşlanmış ve küp doğranmış pancar ile bezelyeleri ,
kalan yoğurdu karıştıralım ve kalıba yerleştirelim.
kalan yoğurdu karıştıralım ve kalıba yerleştirelim.
Salatamızın hazırlık aşaması bitti.
Buzdolabında bu şekilde 2-3 saat kadar dinlendirirsek katılaşacağı için
servisi daha kolay olacaktır..
Servis ederken kalan doğranmış maydanozu üzerine serpelim.
Pancarla servis ettiğim bir başka patates salatasını altta görüyorunuz .
Tarif için burayı tıklayabilirsiniz..
Pancarla servis ettiğim bir başka patates salatasını altta görüyorunuz .
Tarif için burayı tıklayabilirsiniz..
Pancar turşusu tarifi içinse burayı tıklamanız yeterlidir..
Diğer salata tariflerini görmek isterseniz burayı tıklayınız...
...Afiyet Olsun...