Bananas nasıl yapılır)
Sunumu şık, yapımı çok kolay bir tatlı ile karşınızdayım.
İnstagram da dönem dönem belli lezzetler öne çıkıyor.
Aynı anda bir çok kişi aynı lezzeti paylaşıyor bir nevi lezzet modası oluşuyor.
İşte bende takipcilerimi düşünerek paylaşayım dedim.
İnstagramda olan var olmayan var değil mi ama.
Bu lezzetli tatlıya bananas ve malaga da deniliyor..
Bu lezzetli tatlıya bananas ve malaga da deniliyor..
Sık sık gelen misafirlerim yeni lezzetleri denemek için benim için fırsat oluyor.
İşte geçen hafta ki misafirlerim için yaptığım muzlu eklerlerin tarifi..
Malzemeler
12 adet küçük boy yerli muz
12 adet kedi dili
1 çay bardağı kadar sulandırılmış neskafe
400 gr süt kreması(iki paket ve soğuk olsun)
400 gr bitter çikolata
1 paket muzlu cremole
Süsleme için
Toz fıstık
Muffin kağıtları
Yapılışı
1,5 paket süt kremasını cremole ile çırpalım ve biraz buzdolabında bekletelim.
(Katı,sıkılacak bir kıvamda olacak )
Yapılışı
1,5 paket süt kremasını cremole ile çırpalım ve biraz buzdolabında bekletelim.
(Katı,sıkılacak bir kıvamda olacak )
Kedi dillerini altta gördüğünüz gibi altına yağlı kağıt serdiğimiz bir ızgara teli üzerine alalım
ve her birini ayrı ayrı neskafe ile ıslatalım.
Buzdolabındaki kremayı sıkma poşetine alalım ve altta gördüğünüz gibi
kedi dillerinin üzerine sıkalım..
Muzları altta gördüğünüz gibi iki başına verev olarak keselim ve sıktığımız
kremanın üzerine hafifçe bastırarak yerleştirelim.
Muzun yanlarından çıkan kremayı spatula ya da bir bıçak yardımı ile düzeltelim.
ve her birini ayrı ayrı neskafe ile ıslatalım.
Buzdolabındaki kremayı sıkma poşetine alalım ve altta gördüğünüz gibi
kedi dillerinin üzerine sıkalım..
Muzları altta gördüğünüz gibi iki başına verev olarak keselim ve sıktığımız
kremanın üzerine hafifçe bastırarak yerleştirelim.
Muzun yanlarından çıkan kremayı spatula ya da bir bıçak yardımı ile düzeltelim.
Kalan yarım paket kremayı küçük bir tavaya alalım ve kaynatmadan ısıtalım..
Çikolatayı da ilave edip karıştıralım çikolata tamamen erisin.
Hazırladığımız muzlu kedi dillerinin üzerlerine erittiğimiz bu çikolatayı kaşık kaşık dökelim.
Muzların üzeri tamamen kapanana kadar bu işleme devam edelim.
Ben üzerlerine sütlü çikolata ile boyuna şeritler çizdim..
Daha sonra kürdan ile enine aralıklarla çizgiler çizdim ve ebru şekli çıktı ortaya..
Süsleme şekli tamamen sizlerin hayal gücünüze kalmıştır.
Altta gördüğünüz gibi mini şekerlerle süsleyebileceğiniz gibi
Toz fındık fıstıkta serpiştirebilirsiniz..
Buzdolabında 1-2 saat üzerindeki çikolata donana kadar bekletelim.
Sonrasında muffin kağıtlarını açıp muzlu eklerlerimizi yerleştirelim ve servis yapalım
İştee hepsi bu kadar.
...Afiyet Olsun...