Bugün Whoopie pies tarifi vereceğim ..
Büyük oğlumun okul kermesi için hazırladım ve okula gönderdim ;Hayırlara vesile olsun inşallah..
Nedir bu Whoopie pies dediğinizi duyar gibiyim?
Çoğunluğu Amerika Pensilvanya'da yaşayan Amish kadınlarının
çok sık pişirdiği geleneksel bir kek çeşidiymiş.
Whoopie biz de ki yuppiee gibi bir sevinme nidasını ifade ediyor..
Sevinilmeyecek gibi değil ki iki yumuşak kekcik arasında ki krema
insana yerken güzel duygular hissettiriyor..
Özellikle de çocuklarınızın bayılarak yiyebileceği bir lezzet..
Malzemeler
100 gr tereyağı(oda sıcaklığında)
1 su bardağı süt
3 yemek kaşığı limon suyu
1 adet yumurta
1,5 yemek kaşığı toz şeker
3 su bardağı un
4 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
Ara kreması için
3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
3 yumurta sarısı
7 yemek kaşığı şeker
1 portakal kabuğu rendesi
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı
1 su bardağı sütü ısıtalım içine limon suyunu ilave edelim ve sütün kesilmesi için
15 dakika kadar bekletelim. (Bu orjinal tarifteki butter milk yerine geçecek)
Sonra oda ısısındaki yumuşak tereyağı ile şekeri çırpalım.
Yumurtayı ilave edelim çırpmaya devam edelim.
Kesilmiş olan sütümüzü de ilave edelim çırpmaya devam.
Son olarak un, kakao,vanilya ve kabartma tozunu eleyerek ilave edelim ve çırparak
kek harcından koyuca kurabiye hamurundan daha cıvık kıvamda bir karışım elde edelim.
Elde ettiğimiz bu harcı ucuna yuvarlak uç taktığımız sıkma torbamıza dolduralım..
Sıkma torbaları altta gördüğünüz gibi oluyor ve bu tarz harçlarda büyük kolaylık sağlıyor..
Ben sıkarken soldan ikinci duyu kullandım.
Eğer sıkma torbanız yoksa kaşıkla düzgün bir şekilde dökmeye çalışın.
Tepsimize yağlı kağıdı serelim.
Ben kolaylık olsun, mini kekeciklerimin hepsi aynı boy olsun diye yağlı kağıda çay bardağı ile aralıklı olarak yuvarlaklar çizdim ve harcımı bu yuvarlakları dolduracak şekilde sıktım..
Harcımızı sıkma torbası ile yağlı kağıt üzerine sıkalım.
Kekciklerimizin üzerlerini pişince pürüzsüz olmaları için sıkma işlemi bittikten sonra
parmağımızı hafif ıslatıp üzerlerini düzleştirelim.
170 derecede önceden ısıtttığımız fırında 10 dakika kadar pişirelim.
Ara kreması için
Şeker,tereyağı ve vanilya hariç tüm malzemeyi tenceremize alalım
ve mikserleyelim ocağa alalım...
Bir kaç taşım kaynayana kadar karıştırarak pişirelim.
Pişen kremayı ocaktan alıp içine şeker ,vanilya ve tereyağını ilave edip tekrar mikserleyelim.
Kabuk tutmamasını sağlayarak ara ara karıştırarak soğumasını sağlayalım.
Ara kremamız hazırdır.
Bu kremayı önce hazırlayıp hava alamayacak şekilde üzerini kapatırsanız kolaylık olmuş olur.
Fırında pişerken ki halleri tam seyirlik.
Nasıl güzel kabarıp pürüzsüz bir hal alıyorlar.
En son işlem olarak kekciklerimiz tamamen soğuduklarında uygun boyda olanları eşleştirelim ve
aralarına hazırladığımız portakallı kremadan sürüp diğerini üzerine kapatalım.
İsterseniz üzerlerine eritilmiş çikolata da sürebileceğiniz gibi
tamamını da eritilmiş çikolatayla kaplayabilirsiniz ki çok şık olur..
Tüm işlem bundan ibarettir..
Sonrada servis etmeden önce geçin sandviç keklerinizin karşısına seyredin..
O derece şirin ve lezzetli bir tarif .
*Whoopie pie 'larınızın ara katlarına kremşanti de sürebilirsiniz böylesi daha pratik olabilir.
Ya da dilediğiniz başka bir krema kullanabilirsiniz..
*Ben boyurt olarak çay bardağı genişliğini kullandım siz daha büyük ya da küçük olarak şekil verebilirsiniz. Bu haliyle 32 tekli kekçik 16 sandviç elde ettim.
*Sandviç arasında krema üzerinde mini meyveler de ilave edilebilir daha da lezzetli olur ki bu şekliyle mini pastacıklar elde edersiniz..
....Afiyet Olsun...