Bugün özellikle davet sofralarınız ,günleriniz hatta çay saatiniz için
yapımı çok kolay
ama sunumu son derece şık bir salata tarifimiz var ..
Hatırlarsanız bu lezzeti burada paylaştığım gün menümüz için hazırlamıştım..
Hatırlarsanız bu lezzeti burada paylaştığım gün menümüz için hazırlamıştım..
Havuç tarator diğer adı ile yoğurtlu havuç kavurması zaten başlı başına bir lezzet ..
Bunu kızarttığımız kabak dilimlerine sarıp sunmak ayrı bir güzellik ortaya çıkarıyor..
Tarifi aslında üstteki cümleyle kabaca vermiş oldum ama detayını isterim derseniz de buyrun tarif..
Malzemeler
4 adet uzun boylu kabak
4 adet yine uzun havuç
250 gr suyu alınmış yoğurt
2 yemek kaşığı mayonez
2 diş sarmısak
Tuz
Yapılışı
Havuçları yıkayıp kabuklarını soyalım ve rendeleyelim...
Biri iki yemek kaşığı su ilave edip yumuşayana kadar kavuralım..
Soğumaya bırakalım.
Kabakların kabuklarını yine soyalım..
Kabaklardan boyuna ince dilimler keselim ve kızartalım.
Kağıt havlu üzerine çıkarıp fazla yağını alalım.
Kavurduğumuz havuçlara yoğurt, mayonez, sarmısak rendesi ve tuzu ilave edip karıştıralım.
Kızarttığımız her bir kabak diliminin uç kısmına
bir yemek kaşığı kadar havuçlu karışımdan koyalım ve rulo olarak saralım.
Salatamız servise hazırdır..
*Kabakları kızartma işlemini daha hafif olsun derseniz kabak dilimlerinin üzerine fırçayla sıvı yağ sürüp tost makinasında ,teflon tavada veya fırında da kızartabilirsiniz.
*Servis aşamasında ben üzerlerine şanti sıkma aleti ile ,süzme yoğurt sıktım önerilir..
...Afiyet Olsun...