Şekerli mısır mi olurmuş diyenleri duyar gibiyim..
Hep tuzlusunu yapacak değiliz ya değişik lezzetlere açık olmak lazım.
Yurt dışında tuzlusundan çok şekerlisinin tercih edildiği de bir gerçek
Mısırın içindeki şeker eriyip mısıra karamelimsi bir lezzet veriyor..
Tuzlu olana göre elbette daha kalorilidir..
Ama arada sırada yapılmasınında sanırım bir sakıncası olmaz.
Bu sene bir özel eğitim kurumunda mutfak atölyesi dersine giriyorum.
İşte bu şekerli mısırı okulda çocuklarla beraber yaptık..
Patlatırken ayrı yerken ayrı zevk aldılar..
Size tavsiyem şekerli mısırı çocuğunuzla beraber patlatmanızdır..
Malzemeler
1 çay bardağı patlatmalık mısır
3 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı su
Yapılışı
Mısırı patlatacağımız tencerenin içine mısırları, şekeri, sıvı yağı ve suyu koyup şeker eriyip mısırlar patlayacak duruma gelene kadar orta ateşte karıştıralım.
İlk mısır patlayınca tencerenin kapağını kapatıp ocağın altı kısığa yakın olsun..
Ara ara tencereyi sallayarak mısırların karışmasını sağlayalım..
Patlama işi tamamlanınca işlem tamamdır..
Ocağın altını hemen kapatalım..
İşin içinde şeker olduğu için yanma işlemi daha çabuk gerçekleşir .
Tencereniz yanarsa temizlemeniz zor olur aman dikkat..
* Mısırlar patlarken tencerenin kapağını buharın çıkması için hafifçe açmakta fayda var(çok da açmayın mısırlar kaçıveriyor)
*Bu arada kullanacağınız mısırında kalitesi önemli..
Bu bir reklam değil kesinlikle bir tavsiyedir..
Mutfakta kullandığım gıdaları bir süredir helal marketten ,
sertifikası olanlardan almayı tercih ediyorum..
Golda marka mısır da bunlardan biri..
Kesinlikle öneririm sertifikalı,lezzeti güzel ve çok iyi patlıyor..
...Afiyet Olsun...