ÇITIR YUFKALI ROKA SALATASI

Roka salatası tarifi
Zeytin ezmeli rulo yufkalı salata
Yufkalı avokadolu roka salatası tarifi
Çıtır yufkalı roka salatası nasıl yapılır
     Hazır kavanozlarda satılan veya kendi hazırlayacağınız ev yapımı zeytin ezmesini yufkaya sürüp, minik rulolar hazırlayarak çıtır çıtır olana kadar fırında pişirebilirsiniz.Hazırladığınız rulolar bekledikçe çıtırlıkları biraz gidiyor ama tekrar fırınlayarak ister çayın yanında minik çıtır rulolar olarak tüketebilir, kruton gibi salatalarınıza ekleyerek daha doyurucu öğünler hazırlayıp ister ana, isterseniz ara öğün olarak tüketebilirsiniz.Bu salataya uyabileceğini düşündüğünüz malzemeleri ve miktarlarını tercihinize göre değiştirebilirsiniz.
Malzemeler:
  • 1 adet hazır yufka 
  • 4 - 5 yemek kaşığı siyah zeytin ezmesi 
  • 1 adet sert avokado 
  • 2 adet küçük mandalina 
  • 2 bağ roka 
  • Yarım demet maydanoz 
  • Yarım demet dereotu 
  • 5 - 6 adet küçük kiraz domates  
  • 1 su bardağı nar tanesi 
  • 100 gram beyaz peynir 
  • 2 - 3 adet taze soğan 
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 1 adet limonun suyu 
  • Zeytinyağı 
  • Tuz
Yapılışı: 
  • Yufka tezgahın üzerine yayılıp, ortadan ikiye kesilir.
  • Her parçaya kaşığın tersi ile siyah zeytin ezmesi yayılır.
  • Mümkün olduğunca sıkı bir rulo olarak sarılır.
  • Yufkanın ucu boydan boya su ile ıslatılıp, yapıştırılır.
  • Kesme tahtası üzerine alınıp, bir parmak genişliğinde kesilir.
  • Kesilen parçalar pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine aralıklı dizilir.
  • Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
  • Roka, maydanoz, dereotu iyice yıkanıp, kurulanıp, iri parçalar halinde doğranır.
  • Fazla yumuşamamış sert avokadonun kabuğu soyulup, yarım halka doğranır.
  • Peynirler küp küp doğranır.
  • Küçük mandalinalar ve taze soğan da doğranarak malzemelerin hepsi karıştırılır.
  • Geniş bir kap içine alınır veya birer porsiyonluk kaselere paylaştırılır.
  • Üzerine limon suyu, zeytinyağı ve tuz iyice karıştırılıp, dökülür.