Daha önce burada paylaştığım Akraba günümüzün
lezzetlerinden biriydi bu gördüğünüz salata..
Aslında bu salata başlı başına bir öğün olabilir..
İçindeki etimek, közlenmiş patlıcan, sarmısaklı yoğurt
üzerindeki kıymalı karışımla tam bir lezzet bombardımanı diyebilirim..
Tarifi uygulayan dayımın kızı..
O bu tarz salataları güzel yapıyor..
Misafir menüleriniz için hem lezzetli hem de bir gün önceden
kolayca hazırlanacağı için kolay bir salatadır ;tavsiye edilir...
Malzemeler
1 paket etimek
1 büyük kase yoğurt
2 diş sarmısak
5 adet közlenmiş patlıcan
Üzeri için
300 gr. kıyma
1 küçük soğan
Maydanoz
1 közlenmiş kırmızı biber
Tuz ve karabiber
Yapılışı
Sarmısakları yoğurdun içine rendeleyelim ve tuz ilave edip karıştıralım..
Salata tabağımıza 4-5 kaşık kadar yoğurtlu karışımdan yayalım.
Üzerine etimeklerimizi bir sıra olarak dizelim.
Patlıcanları közledikten sonra kabuklarını soyup incecik doğrayalım ve
sarmısaklı yoğurdun kalanı ile karıştıralım..
Yoğurtla karıştırdığımız közlenmiş patlıcanları etimeğin üzerine kapatacak şekilde yayalım.
Üzeri için soğanı kıymayla beraber soteleyelim..
Kavrulmaya başlayınca ince doğradığımız maydanozları ,tuz karabiberi
ve doğradığımız közlenmiş biberi ilave edelim .
En son olarak kavurduğumuz bu kıymalı harcı da salatamızın üzerine döküp yayalım..
*Bu tarz salataları etimeklerin yoğurdun suyunu çekerek yumuşamasını sağlamak amaçlı bir gün yada gece önceden hazırlamanız önerilir..
*Yoğurt miktarı ile etimek miktarını orantılı olarak artırırsanız salatayı iki katlı olarak da hazırlayabilirsiniz.
Benzer bir salata tarifi de burada var..
....Afiyet Olsun...