Bal kabağı cilt ve saç bakım ürünlerinde kullanıldığını biliyor muydunuz? Ayrıca kabağın faydaları saymakla bitmez.
Beta Karoten açısından zengin olduğu için kanseri önleyici etkisi var.
K vitamini açısından zengin olduğu için kemik gelişimine etkisi var.
İçerisindeki lifler sayesinde idrar söktürür ve kabızlığı giderir.
Bağışıklık sistemini güçlendirir, kolestrol seviyesini dengede tutar.
Balkabağı alfa-karoten özelliği gösterir, katarakt riskini ortadan kaldırır.
İçerisindeki kalsiyum sayesinde böbrek taşı oluşumunu engeller.
Balkabağı alırken renginin koyu ve parlak olmasına dikkat edin. Daha lezzetli olacaktır ve daha kolay pişecektir:) Bu kadar faydaları olan kabağı tüketmenin en güzel yolu ise kabak tatlısı yemektir:)))
Kabak Tatlısı Malzemeleri:
- 1 kg bal kabağı
- 1,5 su bardağı şeker
- Küçük bir çay bardağı su
- Ceviz
- Tahin
Kabak Tatlısının Yapılışı:
Kabaklar fazla kalın olmayacak şekilde doğranır. Geniş bir tepsiye dizilir. Üzerine şeker dökülür. Mümkünse 1 gün bekletilir. Böylece kabak suyunu bırakır, pişmesi daha kolay olur. Su ilave edilir, 180 derece fırına sürülür. Biraz suyunu çekince, test edilir. Fırından alınır. İsteğe göre tahinle ya da cevizle ikram edilir..
Afiyet Olsun:)