Ayıcıklı Kurabiye Nasıl Yapılır

Ayıcıklı Kurabiye

Oğlumla birlikte mutfağa girmeyi seviyorum. Birlikte kurabiye yapmak zevkli oluyor. Bu sefer farklı bir kurabiye yapalım dedik ve Ayıcık şeklinde kurabiye yapmaya karar verdik. Her aşamada yardımcı oldu bana. Özellikle hamuru yoğurma aşamasında un koymaya bayılıyor. Eli yüzü un olmuyor mu derseniz, oluyor tabii ki:) İşin eğlenceli kısmı da orada zaten. Artık annesinin herşeyi çektiğini bildiği için pozlara girmeye de çalışıyor balım:)
Hadi ayıcıklı kurabiyenin yapılışına geçelim..

Ayıcıklı Kurabiyeler
Ayıcıklı Kurabiyenin Malzemeleri:
  • 1bardak pudra şekeri
  • 150 gr tereyağı
  • Yarım su bardağı nişasta 
  • 1 yumurta
  • 2 damla sirke
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu ( silme)
  • 3 su bardağı un 
  • 2 tatlı kaşığı kakao  (tepeleme)
Ayıcıklı Kurabiyenin Yapılışı:

Öncelikle oda sıcaklığındaki tereyağını, yumurtayı ve pudra şekerini iyice yoğuralım. İçine nişastayı, sirkeyi ve unu yavaş yavaş dökerek yoğuralım. Yoğurma işi tamamlandıktan sonra hamurun yarısını ayırıp kakao ilave edip iyice yoğuralım. Tamamı kahve rengi olana kadar.
 Sonra kahverengi hamuru pişirme kağıdı üzerinde açıp büyük yuvarlak kalıpla ya da su bardağıyla yuvarlaklar keselim. Baş kısmı için. Sonra beyaz renkli hamuru açalım ve kulakları, gözleri ağız bölgesi için daha küçük yuvarlaklar çıkaralım. Gözlerinin ve ağzının ortalarına damla çikolata yerleştirelim. 180 derece fırına sürelim:) Afiyet olsun:)