Kandil Simiti Nasıl Yapılır

Kandil Simiti Tarifi
 Kandilin geldiğinin gündelik hayattaki tek hatırlatıcısıdır kandil simidi. Unutmadığımız bir gelenektir, kandil günlerinde kandil simidi yapılıp dağıtılması. Bugün de Regaip kandili üç ayların başlangıcı. Herkesin kandili mübarek olsun. Bu güzel günde dualarınız kabul olsun.

Amerika' daki geleneklerden bahsetmiştim daha önceki yazılarımda. Biz de geleneklerimizi devam ettirmeliyiz. Ben de kandil simidi yapıp dağıtmayı düşündüm. Ağızda dağılan, bayatlamayan bir kandil simidi yaptım.  Kenarlarına da kurdeleler bağladım:)

 Bu arada Konya' da akşam fener alayıyla, sabah şeker ve çikolata toplayarak karşılıyorlarmış Konyalı çocuklar..Bir heyecan ,herkesin evinde çocuklar için yapılmış alışverişin torbaları oluyormuş. Umarım bu gelenek devam eder:)

Geçelim Kandil Simidi Tarifine

 Kandil Simiti Malzemeleri:
  • 200 gr tereyağı oda sıcaklığında
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 3,5 bardak un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yumurtanın sarısı içine beyazı dışına
  • Susam
Kandil Simidi Yapılışı:

Yumurtanın sarısı, şekeri, oda sıcaklığındaki tereyağını iyice yoğuralım. Sonra un haricindeki diğer malzemeleri koyalım karıştıralım. Unu ve kabartma tozunu karıştırıp içine ekleyelim. İyice yoğuralım. Yumuşak bir hamur oluyor. Üzerini örterek dolapta bekletelim. Susamı bir tavaya koyup kısık ateşte kavuralım. Yağ koymuyoruz.
Hamurdan  cevizden büyük parçalar koparıp, iki elimizin arasına alıp uzatıyoruz ve iki ucunu birleştiriyoruz. Yumurtanın beyazına sürüp susama sürüyoruz. 175 derece fırında 20 dk pişiriyoruz.

Resimli Kandil Simidi Tarifi