Hayırlı Cumalar arkadaşlar hepimizin Cuması mübarek olsun Rabbim bizleri bu mübarek günün hürmetine af eylesin..
Tatlı sevmeyen yoktur herhalde ben çok seviyorum zaten hamur işi lezzetlerini çok seviyorum..
Cahide bacım bayat ekmeklerin atılmaması için çok güzel tarifler üretmiş buda benim aklıma çok güzel fikirler getirdi...
Yaptığım hamur işlerine tarifi uygun olanlara belli miktarda bayat ekmekten yaptığım galeta unu ekliyorum böylelikle hem değişik lezzetler elde ediyorum hemde bayat ekmekleri ziyan etmiyorum...
Tatlıyı nasıl yapmışım bir bakalım...
3 yumurta
5 yemek kaşığı yoğurt
4 fincan şeker
5 yemek kaşığı yoğurt
4 fincan şeker
5 fincan un
1 fincan galeta unu
1 paket kabartma tozu
1 fincan dövülmüş ceviz
ŞERBETİ İÇİN
1 paket kabartma tozu
1 fincan dövülmüş ceviz
ŞERBETİ İÇİN
4 su bardağı su(Daha hafif tatlı isterseniz su ve şekeri yarımşar bardak azaltın)
4 su bardağı şeker
3,4 damla limon suyu
Yumurta ve şekeri iyice çırptım.
Daha sonra yoğurdu ekleyip biraz daha çırptıktan sonra unları ve kabartma tozunu ilave ettim yağlanmış tepsiye döktüm ısıtılmış fırında pişirdim,tatlı sıcakken soğuk şerbeti gezdirdim.
3,4 damla limon suyu
Yumurta ve şekeri iyice çırptım.
Daha sonra yoğurdu ekleyip biraz daha çırptıktan sonra unları ve kabartma tozunu ilave ettim yağlanmış tepsiye döktüm ısıtılmış fırında pişirdim,tatlı sıcakken soğuk şerbeti gezdirdim.
Daha önce artan kekten kurabiye yapmıştım tarifi burada
Artan kekten kurabiye yapıcaksanız iki renkli yapmanızı tavsiye ederim burada görebilirsiniz...
Mutlu hafta sonu dilerim...