DOMATES SOSLU TURŞU

Soslu turşu tarifi
Domates soslu turşu nasıl yapılır
Soslu karışık turşu tarifi
     Bünyesinde barındırdığı tuz yüzünden çok fazla turşu tüketmemeye çalışsak da en azından kuru fasulye, nohut gibi yemeklerin yanına çıkarmak için kış hazırlıkları kapsamında ben de bir kaç kavanoz da olsa turşu yaptım.Klasik turşulardan çok farklı domates soslu bu turşuya acı seviyorsanız daha fazla miktarda acı biber ekleyebilirsiniz.
Malzemeler:
  • 1 kilogram yeşil sivri biber 
  • 1 kilogram kırmızı biber 
  • 1 kilogram havuç 
  • 1 kilogram kornişon 
  • 1 su bardağı acı cin biberi 
  • 2 litre üzüm sirkesi 
  • 8-10 diş sarımsak 
  • 4 kilogram domates
  • 3 yemek kaşığı kaya tuzu
Yapılışı:
  • Havuçlar yıkanıp, soyulur, doğranır. 
  • Kornişonlar iyice fırçalanıp, yıkanır, doğranır.
  • Yeşil sivri biber ve kırmızı biberler de doğranır.
  • Derin bir tencerede 2 litre sirke ile 10-15 dakika kaynatılır.
  • Bu arada domateslerin kabuğu soyulup, doğranır.
  • Domateslere ince kıyılmış sarımsak eklenip, sos haline getirilir.
  • Cin biberler de domatesli sosa eklenip, ocağın altı kapatılır.
  • Tuzu da eklenip, sıcakken hepsi karıştırılır.
  • Kavanozlara doldurulup, kapağı sıkıca kapatılarak ters çevrilir.