Kuş Yuvası Kurabiye


Bugünkü kurabiyeler değişik sunum yapmayı sevenlere gelsin..
Bir önceki postta oğlum ve arkadaşları için hazırladığım lezzetler içindeydi..
Biraz zahmetli gibi görünse de sadece hamuru sıkma kısmı sizi biraz oyalayabilir çünkü sıkma aparatının aldığı hamur miktarı az olduğu için azıcık el oyayor.

Lafı daha fazla uzatmadan bu sunumu şık ve farklı kurabiyelerin tarifini veriyorum..

Malzemeler
125 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
1 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
Yarım su bardağı nişasta
2 su bardağı un
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kakao

Şekil vermek için
Sarmısak ezeceği
Küçük pet şişe kapağı

Yapılışı
Oda sıcaklığındaki tereyağını, yumurta, nişasta, pudra şekeri, vanilya ve kakaoyu yoğurma kabımıza alalım yoğurmaya başlayalım. 
Sonra unu yavaş yavaş ilave edelim; ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak.(Bu kıvama gelince un ilave etmeye son verin)
Hamurdan parçalar koparıp sarımsak ezicinin içine koyup yağlı kağıt serili fırın tepsisine sıkalım.
Altta gördüğünüz kolaj tüm işlemi özetliyor aslında.


Bu işlemi bir kurabiye için birden fazla yapıyoruz çünkü ezicinin içi küçük ortaya ancak bir kurabiye çıkıyor. 
Elde ettiğimiz kurabiyenin ortasına pet şişe kapağımızı yerleştirip yuva olacak şekilde bastırıp dikkatli bir şekilde çıkaralım..
180 dereceli fırında 15 dakika kadar pişirelim..
Soğuyan kuş yuvası kurabiyelerimizin ortalarına istediğiniz şekerleme, draje ya da pasta süsleri koyarak servis edebilirsiniz...
Tercih size kalmış.
Ben sürülebilir çikolata sürmeyi tercih ettim..


*Bu kurabiyenin içerisinde kabartma tozu kullanmadık ki  kabarınca şekilleri bozulmasın..
*Bu madde önemlidir; fırında fazla tutmamaya özen gösterin ki kurabiyeleriniz sertleşip bisküvi gibi olmasın.
*Kurabiye hamurunuzu da sert tutmayın ki yine sert kurabiyeler elde etmeyin.


*Aynı kurabiyeyi hamuruna kakao ilave etmeden hazırlayıp  içerisine elmalı kurabiye harcı koyup da yapabiliriz..

... Afiyet olsun...