Bugün çoğumuzun ön yargılı olduğu bir meyvenin ezmesinin tarifini vereceğim..
Avakado her ne kadar meyve diye adlandırılsa da sebze gibi tüketiliyor..
Tatlı meyve salatalarını severim de tuzlu yapıldığından mıdır nedir bu lezzete hep uzak durmuşumdur...
Aslında yeni lezzetlere açık bir insanımdır..
Neyse kırdım zincirleri bir yapayım neye benziyor göreyim dedim..
Bayıldım..
Bana tat olarak Antakyalılar'ın(Hatay) humusunu anımsattı..
Humusu ailece çok severiz dolayısı ile de avakado salatasını, bol ekşili zeytinyağlı halini de çok sevdik..
Kesinlikle tavsiye ederim.
Postun en altına avakadonun faydalarını da yazacağım okumadan geçmeyin derim..
Malzemeler
1 Avakado(yumuşak olmalı)
2 diş sarmısak
Yarım demet maydanoz
2 diş sarmısak
Yarım demet maydanoz
3-4 yemek kaşığı zeytin yağı
Yarım limon suyu
Tuz , kimyon
Tuz , kimyon
Yapılışı
Avakadonun kabuklarını soyup, çekirdeğini çıkartalım..
Çatalla püre kıvamını alacak şekilde ezelim..
Sonra zeytinyağı, sarmısakrendesi, tuz, limon suyu ve incecik doğradığımız maydanozu ekleyip iyice karıştıralım.
*Avakado salatasını yağsız da hazırlayabilirsiniz ki bu şekliyle çok sağlıklı olacaktır..
*İçine soğan ve domates doğrayıp değişik lezzetler elde edebilirsiniz..
*Yoğurtla karıştırarak değişik bir tada ulaşabilirsiniz..
*Minik kanepelerinizin üzerinde servis edebilirsiniz ki çok lezzetli olur..
Avakado'nun Faydaları
*A, C ve E vitamini bakımından zenginmiş.
*Kalp ve damar sağlığını koruyup kalp damarlarının daralması ve tıkanmasını önleyici özelliği varmış.
*Zararlı toksinlerin vücuttan atılmasını sağlarmış.
*Üreme sisteminin sağlıklı çalışmasına katkıda bulunurmuş.
*Sahip olduğu doymamış yağ asitleriyle kolesterolün yükselmesini önleyici etkiye sahipmiş.
*Zengin demir içeriğiyle kansızlığı önleyici etkisi de varmış.
*Sahip olduğu protein, vitaminler, mineraller sayesinde, özellikle küçük çocukların ve hamile kadınların sağlıklı beslenmesinde önemliymiş.
*100 gram avokado yaklaşık olarak 165 kaloriye sahipmiş.
...Afiyet Olsun...
...Afiyet Olsun...