Krep (akıtma,kaygana ,cırıtta) özellikle kahvaltılarımızın vazgeçilmez lezzetleri..Bizim evde özellikle evde ekmek kalmamışsa ve almaya gidilmeye üşeniliyorsa genelde ilk akla gelen krep yapmaktır.Ben sade olarak hazırlamayı pek sevmiyorum..Özellikle yeşil soğanlı ve pazılı şeklini seviyoruz..Hazır mevsimiyken ıspanaklı olanını da paylaşmak istedim..
**
*
Aslında amaç bugün için başka bir tarif hatta tarifler vermekti ama olmadı picasa izin vermedi..
Ispanaklı krep tarifi taslaklarda uzun süredir paylaşılmayı bekliyordu diğer tarifler gibi ..
Malzemeler
2 su bardağı süt
2 tane yumurta
1 .5 su bardağı un
1 su bardağı ıspanak püresi
1 paket kabartma tozu
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tuz ,karabiber
Yapılışı
Süt ve yumurtayı çırpalım.
Ispanak yapraklarını yıkayalım ve çiğ olarak rondoda püre olana kadar çekelim.
Süt ve yumurtaya sıvı yağ ,tuz ve ıspanak püresini de ilave edelim.
Kabartma tozu ve unu ekleyelim mikserle çırpalım.
Krep hamurumuz hazırdır..(Kıvam kek hamurundan daha akıcı kıvamda olmalı)
Hazırladığımız hamurdan krep tavası veya herhangi bir düz tavaya fırça yardımıyla yağ sürerek krepten bir kepçe koyalım ve önlü arkalı pişirelim.
*Krep hamurunun kıvamı boza kıvamı gibi olmalıdır.(ne çok akıcı ne katı)
*Krep ince dökülüp pişirilirse daha lezzetli olur.
*Bu hamuru isterseniz akşamdan hazırlayıp buzdolabında sabaha kadar bekletip
sabah kolaylıkla pişirebilirsiniz..
Daha önce paylaştığım Dantel krep tarifi için burayı
Pazılı yeşil soğanlı krep için burayı
Krepli yağlama için burayı
Pankek için burayı tıklayıp tarifleri inceleyebilirsiniz..
....Afiyet Olsun....