Hayırlı,sağlıklı bir gün dilerim hepimize..
Cumamız ve kandilimiz mübarek olsun Rabbim dualarımızı kabul edip günahlarımızı af eylesin..
Sıkıntıda olan müslüman kardeşlerimizin sıkıntılarını gidersin hastalara şifa dertlere deva ihsan eylesin..
Bizim evde herkezin sevdiği ender tatlılardandır irmik helvası hele ben her zaman severek yerim..
Tarifimize geçelim dilerseniz..
2 su bardağı irmik
80 gram tereyağı
4 yemek kaşığı sıvıyağ
Çam fıstığı
2 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Uygun bir tencereye şerbet için su ve şekeri koydum ara ara karıştırdım ki şeker erisin..
Dibi tutmayan bir tencereyede yağları koydun erimeye bıraktım..
Yağ erimeye yüz tutunca fıstıklarıda ilave edip biraz kavurmaya başladım...
İrmiği fıstıkların bulunduğu tencereye ekleyip tahta kaşıkla karıştırarak kavurmaya devam ettim....
İrmik kavrulunca ocağın altını kapattım şerbeti ilave ettim karıştırdım tencerenin kapağını kapatım helvayı dinlenmeye bıraktım...
*Hepimizin bildiği gibi irmiği kavurmak uzun zaman alıyor eğer vaktim azsa bende zamanı kısaltmak için ocağın altını hafif açıp yeniden kısıyorum irmikler biraz daha çabuk kavruluyor ama dikkali olmak gerekiyor ayarı tutturamazsak irmik çok çabuk yanabiliyor...
*Şerbeti şuruplu tatlılardaki gibi koyu şerbet yapmıyorum..
*Şerbeti tencereye ilave ederken dikkatli olmak gerekiyor hem şerbet sıçrıyor hemde buhar çıkıyor..
Afiyet şifa olsun..