Yeni hafta yeni tarif..
Hayırlı bir gün, hayırlı bir hafta olsun tüm takipçilerime inşallah
Akraba günü lezzetlerinin tarifleri veriyorum bir bir .
Sırada galeta unlu gevrek poğaça var.
İstanbul'da bol lodoslu dolayısı ile de yağmurlu bir hava var bugün..
Sıcacık çayınızın yanına lezzetli gevrek bir poğaça harika gider ne dersiniz?
Malzemeler
250 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
2 paket kabartma tozu
1 yumurta (Beyazı üzeri için ayrılacak)
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İçine
300 gr beyaz peynir
Maydanoz
Üzeri için
Galeta unu
Yapılışı
Tüm malzemeyi yoğurma kabına alalım ve yoğurmaya başlayalım.
Ele yapışmayan kıvamda yumuşak bir hamur elde edelim..
Hamuru bir gece önceden yoğurup üzerini hava almayacak şekilde kapatalım
ve buzdolabında bekletelim.
Hamuru mandalina büyüklüğünde bezelere ayıralım..
Her bir bezeyi elimizde açalım içine yeterince iç harçtan ilave ederek kapatalım .
Hazırladığımız poğaçaları yumurta beyazına bulayıp her tarafını galeta unu ile kaplayalım..
Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizip 180 derecede ısıttığımız fırında
üzeri kızarıncaya kadar pişirelim..
*Bu poğaçaya mahlep de çok yakışır.. 1 tatlı kaşığı ilave edebilirsiniz..
*1 yemek kaşığı şeker ilavesi de yapılabilir..
*İç harç olarak isterseniz patates veya kıyma da kullanabilirsiniz..
*Bu poğaça özellikle sıcak ya da ılık tüketilince daha lezzetli oluyor..
Blogda ki diğer poğaça tariflerini buraya tıklayarak inceleyebilirsiniz..
....Afiyet Olsun....