Jülyen Sebze Salatası (Yoğurt Soslu)


Gün menülerimizin en önemli lezzetleri bu salatalar..
Hem lezzetli hem de çok sağlıklılar..
Biz de her gün buluşmamızda değişik salataları bulup servis ediyoruz..
İşte yine sağlıklı ,bol lezzetli, rengarenk bir salata..

Malzemeler
4 adet irice havuç
3 adet kabak
8-9 adet kornişon turşu
1 çay bardağı kadar tane mısır
1 Çay bardağı kadar dilimlenmiş yeşil zeytin
Yarım demet dereotu
2 adet közlenmiş kırmızı biber
8-9 adet mantar

Sosu için
2 kase yoğurt
4 yemek kaşığı mayonez
Yarım limon suyu
tuz ve kuru nane


Yapılışı
Havuç ve kabağı  alt fotoğrafta gördüğünüz gibi (jülyen olarak) doğrayalım..
İkisini de ayrı ayrı 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile çok az diri kalacak şekilde soteleyelim..
Geniş bir karıştırma kabına alıp soğutalım..
İçine doğradığımız közlenmiş biberleri, yeşil zeytini, yine doğradığımız mantar ve kornişon turşuları,mısır tanelerini dereotuunu ilave edip karıştıralım..

Servis ederken tüm sos malzemelerini karıştırarak sebzelerin üzerine dökelim ve
sebzeleri fazlaca ezmeden karıştıralım..

Blogda yer alan 59 adet salata tarifini incelemek isterseniz burayı tıklamanız yeterlidir..


* Et veya sebzelerin üstteki gibi ince ve uzun şeritler halinde doğranmasına jülyen kesim ya  jülyen doğrama denir. 

*Bütün malzemeleri sırasıyla
üstteki gibi hazırlayıp ağzı kapalı bir kabın için de bir gece
önceden de hazırlayabilirsiniz. Sosunu servis ederken ertesi gün döküp işinizi de kolaylaştırabilirsiniz..


......Afiyet Olsun.....