FIRIN POŞETİNDE SOSLU BİFTEK TARİFİ
Hayırlı,sağlıklı çok mutlu bir gün dilerim hepimize..
Pratik ve lezzetli yemekleri seviyorum...
Yeşim hanımın sayfasında poşette pirzola tarifini görünce tarifi biraz değiştirerek uyguladım lezzetli bir yemek oldu..
Tarifimize geçelim dilerseniz..
5 dilim dana biftek
6 adet patates
2 tane havuç
1 baş soğan
Sos malzemesi
1 fincan sıvıyağ
1 yemek kaşığı kekik
1 çay kaşığı karışık baharat (Mevsim markette poşette satılan baharat karışımını kullandım)
1 yemek kaşığı domates salçası
İlk olarak sos malzemelerini karıştırdım..
Patateslerin kabuklarını soydum dörde böldüm..
Havuçların kabuklarını kazıdım iri parçalara böldüm..
Kuru soğanında kabuklarını soydum doğradım..
Etleri ve sebzeleri fırın poşetinin içine koydum poşetin ağzını iyice kapatıp poşeti sağa sola hareket ettirerek malzemelerin sosla karışmasını sağladım..
10,15 dk kadar dinlendirdim yeni bir fırın poşetini çok az unla buladım..
Et ve sebze karışımını yeni poşetin içine dikkatlice yaydım..
Toplu iğne ile iki,üç yerden deldim..
Isıtılmış fırında pişirdim..
*Dana biftekleri kasabınıza ince olacak şekilde dövdürmenizi tavsiye ederim benim etlerim biraz kalındı bu yüzden biraz geç pişti...
*Fırın poşetinde yemek yaparken kullanma talimatlarına uyarım...
Afiyet şifa olsun...
Yazar: atb
Uzun yıllardır blog, sosyal medya, web siteleriyle uğraşan, sizler için faydalı olabilecek her bilgiyi derlemeye çalışan biriyim..