ISIRGAN OTU SALATASI

Isırgan salatası tarifi
Dalagan salatası nasıl yapılır
Pancarlı ısırgan otu salatası tarifi
     Ege mutfağında; börek ve gözleme içinde, değişik  yemeklerde, çay ve salata olarak kendine her zaman yer bulan ısırgana ( dalagan ) adı üstünde ısırdığı, daladığı için çocukluk yıllarımda korkup, pek sıcak bakmasam da şimdilerde her gün yeni bir faydasını duyduğumdan en azından börek ve gözleme içi olarak kullanıyorum.Isırganların yapraklarını eldiven giyerek ayıklayıp, bir kaç su da yıkarsanız, elinizi ağzınızı yakıp, tahriş etmeden istediğiniz yerde kullanabilirsiniz.Bu defa nar taneleri, pancar ve peynir dilimleriyle salatasını yaptım.Pancar turşusu ve nar taneleri de salataya ekşilik vereceğinden zeytinyağı ve limon suyunu damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
Malzemeler:
  • 1 bağ ısırgan otu 
  • 2 adet pancarın turşusu 
  • 1 su bardağı nar taneleri 
  • 150 gram beyaz peynir
  • Yarım limonun suyu 
  • Zeytinyağı 
  • Tuz 

Yapılışı:

  • Elimize eldiven takarak ısırgan otlarının sadece taze yaprakları kopartılır.
  • Yapraklar fazla zedelenmeden bir kaç defa iyice yıkanır.
  • Süzgece alınıp, kuruması sağlanır.
  • Pancar turşusu veya haşlanmış pancarlar, küp küp doğranır.
  • Narlar tanelenir.
  • Beyaz peynir küp küp doğranır.
  • Malzemeler karıştırılıp, servis tabağına alınır.
  • Zeytinyağı, limon suyu, tuz karıştırılıp, yenileceği zaman sosu üzerine dökülür.