Süt Kreması ve Çilek soslu Kapkek |
Sürekli bir şeyler pişirdiğimden piyasadaki bütün süt kreması markalarını denemiş olabilirim. Aslında içerik olarak hemen hepsi aynı olsa da bir şekilde kıvamları farklı oluyor. Tabi bu kıvam olayının kremayı ne için kullanacağınızla alakalı olarak önemli veya önemsiz.
Öncelikle burda şöyle bir şey var, eğer blogu takip ediyorsanız reklamla alakası olmayan bir insan olduğumu anlamışsınızdır. Bu yüzden marka önerilerimin reklam yapmak gibi bir amacı yok, sadece kendi tecrübelerimden memnun kaldığım markaları yazacağım. O kadar emek verip uğraşıyorsunuz siz de, daha iyi sonuçlar alırsınız.
Bir de genel olarak pasta kremaları ile ilgili bir şeyler yazacağım yakında. Pasta yaparken kullandığınız kremalar hakkında (ev yapımı veya hazır, butter cream, şanti, pastacı kreması vs) sorularınız varsa bu postun altına yorum olarak ekleyebilirsiniz. Hepsini toparlar öyle yazarım.
Gelelim konuya.
Eğer kremayı çırparak kullanacaksanız burda kıvama en fazla etki eden faktör kremanın soğukluğu. En az 12 saat buzdolabında soğutulmuş krema kullanmanız lazım. Ayrıca diğer size tavsiyem kullanmaya başlamadan 1-2 saat önce dondurucuya atıp iyice soğutmanız. Tabi donmaması da lazım, ona dikkat edin. Ayrıca eğer borcam çırpma kabınız varsa, kullanmadan önce onu da atın dondurucuya soğusun. Onun içinde çırpın.
Ayrıca, kremayı kullanmadan hemen önce çırpmanız gerek. Yani önceden hazırlayıp, sonra kullanmak isterseniz olmuyor o. Sönüyor krema. O yüzden, kapkek kaplayacaksanız kapkekler soğuduktan, içleri doldurulduktan sonra en son kremayı çırpın ve üzerlerini kaplayın.
Eğer kremayı ganaj yapmak için kullanacaksanız veya sıcak tariflerde kullanacaksanız bence herhangi bir marka işinizi görür. Önceden Pınar'ın kremasını seviyordum yemekler için ama o da değişti. O yüzden benim şahsi fikrim, sıcak kullanacaksanız hepsi aynı.
Eton Mess. Krema, çilek ve merengle yapılan bir tatlı. |