Taze nohut salatası nasıl yapılır
Maydanoz salatası tarifi
Çocukluk yıllarımızda severek yediğimiz taze yeşil nohuta uzun zamandır rastlamamıştım.Pazarda görünce eski günlerin hatırına hemen aldığım, bir demet taze nohutun bir kısmını çerez gibi yedik, kalanını ise kuru nohuttan salata yapıyoruz tazesinden neden olmasın diye düşünerek taze nohutlu maydanoz salatası yaptım.
Malzemeler:
- 1 demet taze nohut
- 1 demet maydanoz
- 1 adet kırmızı biber
- 5 adet kornişon turşu
- Yarım çay bardağı köftelik bulgur
- 1 adet limonun suyu
- Zeytinyağı
- Tuz
- Köftelik bulgurun üzerini geçmeyecek kadar kaynar su dökülür.
- Kapağı kapatılarak demlenmeye bırakılır.
- Taze nohutlar ayıklanır.
- Maydanozlar doğranır.
- Kırmızı biber ve kornişon turşular mümkün olduğunca küçük doğranır.
- Soğumuş bulgurun içine malzemeler eklenir.
- Zeytinyağı, limon suyu ve tuzu da eklenip, karıştırılarak servis edilir.