İçli Köfte Nasıl Yapılır

İçli Köfte Tarifi

Oğlum et yemiyor:( Ama içli köfteye bayılıyor. :) Hem etli hem de bulgurlu olduğu için çak faydalı bir yiyecek. Ben de çokça yapıp dondurucuya koyuyorum. Her gün iki tane çıkarıp buzu eriyince kızartıyorum.. İsterseniz haşlayabilirsiniz de:))

İçli Köfte Malzemeleri:
  • 1su bardağı kısırlık bulgur
  • 1 çorba kaşığı irmik
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 yumurta
  • Tuz
  • Kimyon, Karabiber
İç malzemeleri:
  • 350 gr kıyma
  • 3 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 bardak ceviz
  • 2 kaşık salça
  • Tuz
  • Kimyon, karabiber
İçli Köfte Yapılışı:

Bulguru ve irmiği üzerini 1 parmak geçecek şekilde sıcak su koyalım. Suyu çekene kadar bekletelim.
Kıymayı, soğanı ve sarımsağı biraz yağ ve salçayla kavuralım. İçine baharatları da istediğimiz miktarda koyalım. Doğranmış cevizleri de ekleyelim.

Suyunu çeken bulgura unu yumurtayı tuzu baharatları ekleyip yoğuralım. Çok yoğurmanız gerekiyor.
Cevizden büyük parçayı bir elimize alıp ortasına diğer elimizin baş parmağını batırıp incelterek çukur oluşturuyoruz. İç malzemeyi koyup, kapatıyoruz. İsteğe göre kızgın yağda kızartarak ya da kaynamış su da haşlayarak pişirebilirsiniz. Ben kızartma severim:))