Somon Izgara Tarifi


Somon balığı çok lezzetli bir balıktır. Protein açısından çok zengin olduğu gibi omega-3 açısından da çok zengindir. Vücudumuz omega-3 yağ asidini kendisi üretemediği için dışarıdan almalıyız. Kanser riskini düşürmeye yardımcıdır.
Biz haftada bir gün balık günü yapıyoruz, sizlere de tavsiye ederim. Yanında buharda haşlanmış sebzeyle birlikte hafif ve güzel bir lezzet oluyor..

Somon Izgara Malzemeler:
  • Somon balığı
  • Brokoli
  • Karnıbahar
  • Havuç
Somon Izgara Yapılışı:
Somon balığını dilimlere ayıralım. Izgara da ya da fırın tepsisine koyup 180 derece fırında pişirelim. Havuç ,brokoli, karnabaharları buharda pişirelim. Çok az pişse yeterli.
Afiyet olsun...