Ekmek Nasıl Yapılır Ekmek Tarifi

Evde Ekmek Nasıl Yapılır 

Buğdaydan, una, hamura sonra da ekmeğe.. Ve fazla kaçırırsan tombiş göbeğe....:))
Türk mutfağının olmazsa olmazı ekmek. Ekmeği alıp bandıracak o kadar çok yemek var ki:))
Gel de ekmek yapma o zaman..Üstelik üç gün yumuşacık kalıyor. Pofuduk Pofuduk oluyor. .
Hadi ekmek yapalım:))

Ekmek Malzemeleri:
  • 1paket kuru maya
  • 2 bardak ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 kaşık zeytinyağı 
  • Aldığı kadar un
Ekmek Yapılışı:

Malzemeleri karıştırıp yoğuralım. Çok sert olmayacak şekilde, meşhur kulak memesinden az daha cıvık bir hamur elde edelim. Mayalanması için üzerini örtelim ve yarım saat bekletelim. Sonra yuvarlak şekiller yapıp resimdeki gibi dizelim. Çiçek şekli verelim. Yarım saat de bu şekilde beklemeli. Sonra 180 derece fırına sürelim.
Afiyet olsun:))