TOST EKMEĞİ TARİFİ


Cumamız mübarek olsun...
Sevgili Yeşim arkadaşımda tost ekmeği tarifini gördüğümden beri tarifi biraz değiştirerek defalarca uyguladım..
Harika bir tarif artık dışarıdan tost ekmeği almaya hiç gerek yok Yeşimcim tarif için çok teşekkür ederim gönlü güzel maharetli arkadaşım..
Hamuru kimi zaman mutfak şefinde bazende ekmek makinesinde hazırladım her ikisindede gayet güzel oluyor..
Tarifimize geçelim dilerseniz.. 
4 su bardağı un(ortalama)
1 su bardağı su
2 yemek kaşığı ev yapımı yoğurt
3/4  türk kahvesi fincanı sıvıyağ
1,5 yemek kaşığı şeker
Göz kararı tuz
1 tatlı kaşığı instant maya
Yumuşak bir hamur hazırladım..
Üzerini streçle kapatıp mayalanmaya bıraktım..
Hamur mayalanınca hafif yoğurup gazını aldım.
Benim baton kalıbım küçük olduğu için hamurdan portakal kadar parça aldım..
Buzdolabı poşetine koyup dondurucuya kaldırdım..
Kalan hamuru merdaneyle altına ve üstüne hafifçe un serperek  bir parmak kalınlığında açtım...
Açtığım hamurun bir ucundan kendime doğru hamuru çekerek rulo yaptım..
Hafifçe yağlayıp unladığım baton kalıba hamuru yerleştirdim..
 Elimle kalıbı dolduracak şekilde hafifçe bastırarak yaydım..
 Kalıbın üzerini streç filme örtüp mayalanmasını bekledim....
Mayalanma işlemi bitip hamur kabarınca streç filmi kalıptan ayırdım yağlı kağıt serdiğim tepsiye kalıbı dikkatlice ters çevirdim..
Kalıbla beraber ısıttığım fırına koydum..
Tost ekmeğim pişince fırından aldım..

Soğuyan tost ekmeğimi kalıptan çıkardım..



Afiyet şifa olsun...