Ispanak Graten(Patatesli galeta unlu)


Bugünkü lezzetimizi özellikle et yemeklerinizin yanında sunabilirsiniz.. 
Ispanak mevsiminde ıspanağın belkide en güzel hallerinden biri olan grateni 
denemenizi tavsiye ederim.. 
Graten nedir? 
Belki bilmeyen takipcim vardır diyerek açıklamasını da yapmış olalım..
 Beşamel sos,  rendelenmiş peynir, yumurta ya da tereyağının hazırlanan yemeğin üzerini kapatacak şekilde konulup, fırınlanmak sureti ile pişirilmesine Graten deniyor.
 Graten hazırlarken amaç, tercih edilen malzeme ile kaplanan yemeğin üzerini kahverengi, ince bir kabuk bağlayana kadar fırında pişirmek ve bu sayede koruyucu bir tabaka elde etmektir.

Ispanak,kabak ,karnabahar ,mantar, tavuk,pırasa ,patates gibi yiyeceklerinde gratenlerini yapabilirsiniz..


Malzemeler 
1 kilo ıspanak
2 adet orta boy haşlanmış patates
2 adet yumurta
Yarım çay bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı dolusu kaşar rendesi
2 yemek kaşığı galeta unu
Tuz, karabiber

Yapılışı
Ispanağı temizleyip yıkayalım ve doğrayalım.
 Kaynayan tuzlu suda 1 dakika boyunca diriliklerini kaybedene kadar
 haşlayalım sonrasında da süzelim..
Sonra ıspanağı elimizde sıkarak suyunu süzdürelim.
Haşlanmış patatesi minik küpler şeklinde doğrayalım ve ıspanağa ilave edelim.
Yumurtaları, sıvıyağı tuz ve karabiberi ekleyip karıştıralım.
Fırın kabını yağlayıp, galeta ununun iki kaşığını tabana serpiştirelim.
Üzerine ıspanaklı harcımızı yerleştirelim.
Galeta ununun iki kaşık kadarını da ıspanağın üzerine serpelim.
 Kaşar rendesini en üste serpiştirerek 200 derecedeki fırına kaşar peynirler eriyene kadar gönderelim.
Kaşar eriyip üzeri pembeleşince fırında ıspanak gratenimiz servise hazırdır..

Ispanak grateni ben  Kavrulmuş tavuk ile servis ettim..
Döner tadında tavuk kavurmasının tarifi için burayı tıklayabilirsiniz..

....Afiyet olsun...