Tantuni Nasıl Yapılır Tantuni Dürüm Tarifi

Gurbetteki arkadaşlar iyi anlar beni. Aklına bişey yemek geliyorsa mecbur yapacaksın. Dışarı gideyim bir paket yaptırayım, arayayım sipariş vereyim eve gelsin gibi bir lüksümüz yok maalesef.. Canım tantuni çekti ben de yaptım:))
Tantuni Malzemeleri:
  • 500 gr tavuk göğüsü
  • 2 kaşık Tereyağı
  • Tuz
  • Pul biber
  • kimyon
  • köri ( isteğe göre)
  • Lavaş 
  • Marul, domates, soğan, maydonoz
Tantuni Yapılışı:
 Öncelikle tavuk etini minik minik doğrayalım. Geniş bir tavaya ya da saç tavaya koyalım. Üzerini kapatalım suyunu versin ve çeksin.Kapağını açalım ve yağı baharatları ilave edelim. Kavuralım. Üzerine lavaşları örtersek lavaşlar da ısınır. Son olarak lavaşı serelim üzerine tavuktan, maruldan, maydonoz,soğan ve domatesten isteğe göre koyalım. Lavaşı saralım. Yanında ayranla çok güzel gider. Tadı damağınızda kalacak:))
Afiyet Olsun:)