Zencefil Çayı |
Zencefil günümüzde ilaç yapımında kullanılan, yemeklerde özellikle kurabiyelerde kullandığımız bir baharat. Kurusunu, taze halini ve tozunu kullanabiliyorsunuz. Şu kış aylarında doğal ilaçlara, doğal antibiyotiklere ihtiyacımız var. Tabi çocuklarımızın da ihtiyacı var. Demleyin zencefil çayını ailecek için derim:)
Zencefil Çayı Nasıl Yapılır:
Çiğ zencefili ince ince dilimliyoruz. Kaynamış suya 4-5 dilim koyuyoruz. Azıcık karabiber ekleyelim. 5 dk demlensin içine bir tatlı kaşığı bal ilave edin, karıştırın. Şifa Olsun, Afiyet Olsun:)
Toz zencefilli bal hazırlanışı:
Evinizde toz zencefil varsa, küçük bir kaseye 2 tatlı kaşığı zencefil koyun.Üzerine de 3 tatlı kaşığı bal ilave edin. Tabi azıcık karabiber .( Bir çimdikten daha az) Karıştırın ve yeyin. Şifa olsun..
Ayrıca zencefilin şu faydaları da var:
- Sindirim sorunlarına,mide bulantısına, mide ağrısına ve hazımsızlığa iyi geliyor.
- İçinde bulunan gingerol iltihap önleyicidir.
- Ayrıca gingerol maddesi kanser tümörlerinin küçülmesini sağlıyor.
- Kış aylarında bol bol çayını içmek bağışıklık sistemimizi güçlendirebilir.
- Adet dönemi ağrılarını hafifletiyor.
- Günümüzde ilaç üretiminde büyük bir katkısı vardır.