Pastane Poğaçası Nasıl Yapılır Pastane Poğaçası Tarifi


Eskiden tarif defterlerimiz vardı. Hala olanlar vardır da akıllı telefonlar çıkalı print secren ile tarif klasörün oluyor:)) Neyse konu dağılmasın. Bir davete gidersin Ayşe teyze nefis bir kek yapmıştır, Yasemin mükemmel bir kurabiye, Mücella Hala nefis bir börek.. Saymakla bitmez işte o beğendiğin lezzetler tarif defterine şöyle kaydedilirdi: Ayşe teyzenin keki, Yasemin!in kurabiyesi, Mücella halanın böreği.. İşte bu lezzetli bir o kadarda ağızda dağılan harika poğaca da Cihanşan'ın poğaçası:))
Şiddetle tavsiye ediyorum pastane poğaçası gibi mükemmel bir lezzetti:))

Pastane Poğaçası Malzemeleri:
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1su bardağından 1 parmak az zeytin yağı
  • Yarım paket margarin
  • 1paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 tatlı kaşığı şeker
  • Aldığı kadar un
  • Peynir, maydonoz


Pastane Poğaçası Yapılışı:

Margarini ve zeytin yağı güzelce yoğuralım. Üzerine sütü,tuzu,şekeri,ekleyelim karıştıralım. en son unu ve kabartma tozunu ekleyip, yumuşak bir hamur oluncaya kadar yoğuralım. Elimize bir parça alıp içine peynir ve maydonoz koyup kapatalım. 180 derece fırında pişirelim.
Afiyet Olsun:))