Evde Cips Nasıl Yapılır

Evde Cips Yapımı
Evet doğru görüyorsunuz cipste yaptım.Yanına da dip sos. Ay nasıl yapmayayım. Arada canım çekiyor , hazır cipsler sırf yağ, kansorejen. Tabi kilo olarak da acı bir dönüşü var. Ben de evde cips yapayım dedim. Burada yufka bulamıyoruz. Bir saat uzaklıkta Pakistanlı, Ermeni ya da Iraklı marketler var. Oralarda nadiren bulunuyor. Tabi kalın ve bayat oluyor:( Kendin aç diyenler vardır şimdi. Çok şükür açabiliyorum da. Canım çekince o kadar uğraşmasam hemen gidiverip alsam olmaz mı::( Neyse hadi evde cips yapalım :)

Evde cips malzemeleri:
  • 4 adet yufka
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Karabiber, pul biber, kekik, tuz, 
Dip sos için:
  • 3 kaşık yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı mayonez
  • Dereotu
  • Sarımsak, tuz
Evde Cips Yapılışı:
Yufkayla cips yapımı

Yoğurdu, salçayı, yağı,baharatları karıştıralım. Bir yufkayı açıp üzerine bu sosu sürelim. İkinci yufkayı bunun üzerine serelim. en üste de bu karışımdan sürelim. Ve önce şeritler halinde keselim, küçük kareler oluşacak. Onların da ortasından kesince üçgenler olacak. 180 derece de pişirelim. Kontrol edin bir anda yanmasın:) Dip sos malzemelerini de karıştırın. Cipsleri batırıp yeyin afiyet olsun:)))