Bu tatlıyı ailecek çok seviyoruz. Şerbetli tatlı sevenler için iyi bir tercih çünkü çok ağır gelmiyor. Kolay, pratik ve lezzetli olduğundan misafirlerim için de yapmayı tercih ediyorum.
Tatlı yiyelim tatlı konuşalım değil mi.
Bu ölçüler tam tutuyor. Ben genellikle dikdörtgen büyük borcam kapta yapıyorum.
Kalınlığı iyi oluyor ve şerbeti tam çekiyor. Sevgiler:)
- 3 kahve fincanı şeker
- 3 kahve fincanı yoğurt
- 3 kahve fincanı irmik
- 3 kahve finca
- 3 tane yumurta
- nı un
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- Mavi haşhaş
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 3 damla limon suyu
Haşhaşlı Revani Yapılışı:
Önce şerbet malzemelerini koyalım kaynamaya başlayınca limon suyunu katıp 10 dk daha kısık ateşte kaynatalım. Soğumaya bırakalım..
Yumurtaları ve şekeri iyice çırpalım.İçine sırasıyla yağı, yoğurdu, koyalım karıştıralım. Sonra unu, irmiği, kabartma tozunu ,mavi haşhaşı ve vanilini ekleyelim ve çırpalım.Yağlanmış kabımıza dökelim ve önceden 180 derecede ısıttığımız fırınımıza gönderelim. Pişince fırından çıkaralım.İlk sıcaklığı çıkınca soğuyan şerbeti üzerine gezdirelim. Şerbeti çekince hindistan ceviziyle süsleyip servis edebiliriz.
AFİYET OLSUN:))