Kabak Mücveri Malzemeleri:
- 4 adet kabak
- 2 adet yumurta
- Yarım su bardağı un
- 1 küçük soğan
- Biraz dereotu
- tuz
- 3 kaşık yoğurt
- dereotu
- Tuz, pul biber
- 1 diş sarımsak
Öncelikle kabaklar alacalı soyulur ve rendelenir. Soğan rendelenir. Yumurtalar kırılır, ince kıyılmış dereotu eklenir. Unu ve baharatları da ekleyip karıştırıyoruz. Yapıştırmayan bir tavada yağ kızdırılır. Bir kaşıkla karışımdan alınır ve tavaya bırakılır. Kaşıkla düzeltme yapılır. Kızarınca arka tarafı çevirilir. Kızaran mücverler servis tabağına alınır.
Dip sos malzemeleri bir kaseye alınır karıştırıır. Mücverler dip sosa batırılarak yenir.
Afiyet Olsun:)