Dondurma Kaşığı Kurabiyesi(Damla Çikolatalı)


Dondurma kaşığı ile yaptığımız bu kurabiyelerin görüntüleri çok hoşuma gitti..
Yaptığımız diyorum çünkü okulda çocuklarla yaptık..
Hem de tam 15 defa..
Siz hiç bir tarifi 15 defa yaptınız mı?
Ben yaptım ve hiç sıkılmadım.

Seviyorum mutfağı ve ordan çıkan ürünleri..
Yapılan şey sevilerek yapılınca zevk alıyor insan vesselam.
Kakaolu olanlarında plastik dondurma kaşığı kullanmıştım ve tabii ki şekilleri farklı olmuştu.

Metal dondurma kaşığı ile yapılanı ayrı bir muntazam oldu.
Tavsiyem metal dondurma kaşığı kullanmanızdır.


  • Malzemeler
  • 150 gr. tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 3 su bardağı un (yaklaşık olarak)
  • 1 su bardağı buğday nişastası
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay bardağı damla çikolata

Yapılışı
Karıştırma kabımıza yağları, yumurtayı,nişasta ,pudra şekeri ,vanilya ve kabartma tozunu alalım .
Krema kıvamına gelene kadar karıştıralım..
Sonrasında unu parça parça ilave edelim ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
En son damla çikolatayı ekleyelim. Çok az daha yoğuralım

(Bu aşamada isterseniz hamuru iki parçaya ayırıp birine kakao ilave edebilirsiniz.)
1 tane sade 1 tane kakaolu hamurunuz olur.


Hamuru dondurma kaşığına doldurup biraz bastırarak sıkıştıralım ve 
kaşığı sıkalım yuvarlak kurabiyeler elde edelim.
Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize yerleştirelim.


Önceden 180 derecede ısıttığınız fırında 20 dakika kadar kurabiyelerimiz 
beyaz kalacak şekilde pişirelim.


*Unu ekledikten sonra hamurunuz olması gerekenden yumuşak ise biraz daha un ekleyebilirsiniz. Hamurunuz çok yumuşak olursa kurabiyeleriniz pişerken yayılabilir şekillleri istediğiniz gibi olmaz

*Dondurma kaşıklarını marketlerden bile temin edebilirsiniz..Bu kaşıkların3 boyu var sanırım..Benimki küçük boyutta olandandı. Bu boyutla 20 adet kadar kurabiye çıkıyor.
Çok dolu dolu yapmazsanız 25  adet bile çıkabilir.

....Afiyet Olsun...