Pekmezli Kurabiye Nasıl Yapılır


Bu kurabiye bir harika. Elmalı kurabiyeye benziyor ama daha kıyır kıyır, daha lezzetli. 
Elmalı kurabiye canavarı olan ben artık tercihimi pekmezli kurabiyeden yana kullanıyorum.:)))


Pekmezli Kurabiye Malzemeleri:

Hamuru için:
  • 1 paket margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağından az eksik toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 7 yemek  kaşığı nişasta
  • un

İç harcı için:
  • 3-4 tane elma
  • Ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 2 yemek kaşığı şeker

Üzeri için:
  • Üzüm pekmezi
  • Hindistan cevizi
Pekmezli Kurabiye Yapılışı:

Önce hamur malzemelerini karıştırıp yoğuralım ve meşhur kulak memesi kıvamında hamur elde edelim. Hamuru 1 saat buzdolabında dinlendirirsek daha iyi olur ama aceleniz varsa sorun değil.. İç harcı için elmaların kabuklarını soyup rendeleyelim. Bir tencereye alıp içine şekeri koyalım rengi geçip, suyunu çekinceye kadar kavuralım. Tarçını ve kırılmış cevizleri koyalım karıştıralım. Ocaktan indirelim. Soğumaya bırakalım. Hamurdan cevizden büyük parçalar koparalım. Hamuru dağılan bir hamur olduğu için bu kısım biraz zor. Sakın pes etmeyin. İçli köfte gibi yaparsanız kolay olabilir.içine harçtan koyup yuvarlak yapıyoruz.. 180 derece fırına sürüyoruz. Fırından çıkınca ilk sıcaklığının çıkmasını bekliyoruz. Kurabiyeyi alıp üst kısmını önce pekmeze sonra hindistan cevizine batırıyoruz..

AFİYET OLSUN