Etimek salatası tarifi
Etimek salatası nasıl yapılır
Sebzeli etimek salatası tarifi
Yoğurtlu mayonezli etimek salatası nasıl yapılır
Çay saatlerinde, akraba günlerinde genellikle börekler, tatlılar gibi biraz ağır kaçabilecek tarifler yaptığımızdan yediklerimizi biraz olsun dengeleyebilmek için daha hafif olan salata tariflerine de yer vermeye çalışıyorum. Bu salatayı genellikle bir paket etimekle yapsam da, bu defa çok kalabalık olunca büyük boy borcamın içinde arasına yoğurtlu karışım sürdüğüm iki kat etimek kullanarak yaptım.Miktarları ve kullanılan malzeme çeşitlerini renk uyumuna dikkat ederek biraz da göz kararı istediğiniz gibi değiştirerek hem sağlıklı, hem de rengarenk görüntülü bu salataya günlerinizde, çay saatlerinizde sofralarınızda yer verebilirsiniz.
Malzemeler:
- 1 paket Etimek
- 250 gram süzme yoğurt
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı mayonez
- Haşlanmış havuç
- Kornişon turşu
- Pancar turşusu
- Haşlanmış tane mısır
- Kırmızı sarı yeşil renklerde taze biber
- Sarımsak
- Dereotu veya Maydanoz
- Tuz
- Süzme yoğurt ve yoğurda gerekirse yoğurdun suyundan da biraz eklenip çatalla ezilerek, koyu kıvamda açılır.
- Mayonez ve dövülmüş sarımsaklar da eklenip, karıştırılır.
- Kullanacağınız kabın altına kaşığın tersi ile yoğurtlu karışımın birazı yayıldıktan sonra etimekler sıralanır.
- Etimeklerin üzerine kalan yoğurtlu mayonezli karışım düzgünce yayılıp, üzeri streç film ile kaplanarak en az üç saat buzdolabında etimeklerin yumuşaması için bekletilir.
- Bu arada üst malzemesi olabildiğince minik küpler halinde doğranır.
- Buzdolabından çıkartılan etimeklerin üzerine çapraz çapraz veya istenen şekilde sebzeler, turşular yayılır.
- İncecik kıyılmış maydanoz veya dereotu ile kabın kenarları kapatılır.
- Buzdolabında bekletilip, her etimek dilimi bir porsiyon olacak şekilde dilimlenerek servis edilir.