Özbek Pilavı Nasıl Yapılır


Kaç gündür özbek pilavı yapalım diyordu eşim. Dedim ki, sen yap da yiyelim. Arada erkekleri de mutfağa buyur etmek lazım. Evlenmeden önce eşim her şeyi yapabiliyordu. Evlendikten sonra unutmaya başladı. Bunda benim parmağım var tabi. Sürekli mutfağa sen girersen, ona bişey yaptırmazsan, hayatından gayet memnun olur. Sadece balık yaptığımız zamanlar salatayı o yapardı mesela:) Artık yeniden mutfağa girmeye başladı. Bu özbek pilavını da eşim yaptı:)

Özbek Pilavı Malzemeleri:
  • 300 gr dana eti
  • 1 su bardağı pirinç 
  • 3 adet havuç
  • 1 büyük boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 2 kaşık tereyağı, tuz
Özbek Pilavının Yapılışı:

 Eşimi gözlemlediğim için gözlemlerimi yazacağım:)

Öncelikle eti küp küp doğradı:) Düdüklü varsa düdüklü de pişirin. Yoksa 1,5 saat kısık ateşte pişecek. Suyunu çektikçe sıcak su ilave edilecek. Tuz katılmayacak. Sonra soğanları küçük küçük doğradı. Etlerin içine soğanı ilave etti. Tereyağını da koydu. Küp küp doğradığı havuçları da ekledi. Biraz kavurdu, soğanlar pişince pirinci ekledi. Sarımsağı doğramadan bütün şekilde içine koydu. Kimyonu ve tuzunu ekledi, karıştırdı. Üzerini geçecek şekilde sıcak su ilave etti. Kısık ateşte pişirdi. Arada açıp kontrol etti. Pişmemişse sıcak su ilave edebilirsiniz. Muhteşem bir tadı vardı:) Eşler mutfağa girmeli:)