Ispanaklı Yumurta |
Ispanağın faydaları saymakla bitmez:
- Ispanak demir, iyot, kalsiyum, klorofil, A, C ve K vitaminleri açısından zengindir.
- İçindeki protein ve folik asit sayesinde alzheimer hastalığının düşmanı.
- Folik asit açısından zengin olması hamileler için faydalı.
- Kasları güçlendiriyor. Temel Reis olayı gerçek yani. İsveç' de ıspanaktan aldıkları tuzu farelerin suyuna karıştırmışlar ve bir hafta sonunda düzenli nitrat aldıkları için, güçlendikleri görülmüş..
- Ispanak anemiyi önler
- Kan basıncını düşürür
- Yarım kg ıspanak
- 1 orta boy soğan
- 4 yumurta( kişi sayısına göre)
Öncelikle ıspanaklar iyice yıkanmalı. Büyük bir kaba su koyup ıspanakları bu suda bekletelim. Sonra ıspanakları başka bir kaba alıp eski suyu dökelim. Tekrar su doldurup yıkayalım. Doğrayalım. Soğanı ince ince doğrayalım, büyük bir tavaya yağ koyup kavuralım. Kavrulan soğanların üzerine ıspanakları ilave edelim. Kapağını kapatalım, kısa sürede pişecektir. Tuzunu ilave edelim ve küçük çukurluklar açıp yumurtaları kıralım. Tekrar kapağını kapatalım. Yumurta akı beyaz renge dönünce kapağı açabilirsiniz. AFİYET OLSUN:)