Tortilla Meksika' da , Amerika' da bulunan ince, yassı (bizim lavaşa benzeyen), beyaz undan ya da mısır unundan yapılan mayasız bir ekmek. Biz onu sadece öyle tüketir miyiz? Hemen lahmacun yapıveririz. Hamur yoğurup açmadan, hazır tortillayla lahmacun yapıverdim. Türkiye' de var mı bilmiyorum?
Daha önce yaptığım tencerede lahmacun tarifi için TIK TIK:)
Tortillalı lahmacun malzemeleri:
- Bir paket tortilla
- 300 gr kıyma
- 1 soğan
- 1 kaşık domates salçası
- 1 kaşık biber salçası
- Karabiber, pul biber, kimyon
- Maydonoz
Tortilladan lahmacun yapılışı:
Öncelikle derin bir kaba kıymayı koyalım. İncecik doğranmış soğanımızı ekleyelim. Baharatları ve salçaları ekleyip iyice kaarıştıralım. Tortillaları dizip üzerine bu harçtan sürelim. 180 derece fırında pişirelim. Nefis oluyor. AFİYET OLSUN:)