Arpa şehriye çorbası nasıl yapılır

Çorbalar sofralarımızın baş tacıdır . Mutfağımızın leziz ara sıcakları, ana yemekleri, tatlılarından önce ikram ederiz çorbayı.. Bana kalırsa tek başına bile yeterlidir :) Şehriye çorbası gelenekseller arasında bilmeyen yoktur yapımını ama arşivimde olsun istedim:) Siz de sever misiniz peki?

Arpa şehriye çorbası malzemeleri:
  • 1 çay bardağı arpa şehriye
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı salça, yağ
  • Tavuk suyu
  • Servis için limon ve maydonoz
Arpa Şehriye Çorbası Yapılışı:

Öncelikle yağı ve salçayı bir tencereye koyup karıştıralım. Üzerine unu ilave edip kavuralım. bir bardak soğuk su ilave edip. Tel çırpıcıyla çırpalım. Üzerine 4 bardak daha su ilave edelim. Tabi tavuk suyu da koyalım bir bardak. Su kaynayınca içine arpa şehriyeleri ilave edelim. Ara ara karıştıralım ki un topaklanmasın, dibi tutmasın. Şehriyeler pişince çorbamız hazır demektir. Üzerine kıyılmış dereotu ve limonla servis edelim. Afiyet Olsun:)