Waffle Nasıl Yapılır Waffle Tarifi

Waffle Belçika' nın ünlü hamur tatlısıdır. Üzerinde erimiş çikolata, çeşitli taze meyveler, dondurma, kuru yemiş ile servis yapılır. Belçika usulü Waffle hamuru dikdörtgen şeklinde, kare şeklinde derin çukur gözenekleri vardır. Ben bunu çok severim işte çıtır çıtır olur. Waffle Türkler arasında da hızla yayılmaktadır. İstanbul' da Ortaköy' de kumpircilerin yanında Waffle büfeleri de çoktur. Türk usulü waffle 5 kalpten oluşan çiçek şeklinde ince olur. Bu biraz krep havası veriyor bana, çok beğenmiyorum.
Ben çok severim Waffle yemeyi. Yapmak da ayrı bir zevk aslında. Süslemek ayrı güzel geliyor insana.. Çocuklar için de çok faydalı olacaktır..Bu tarif ise Belçikalı bir arkadaşımdan geldi:) Ananesinin Waffle dükkanı varmış:)

Brüksel usulü waffle
Waffle Malzemeleri:
  • 2 yumurta
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanillin
  • 1,5 su bardağı un
  • Çeyrek su bardağı sıvı yağ
  • 2 damla sirke
Waffle Üzeri İçin Malzemeler:
  • Nutella,
  • Çikolata
  • muz
  • çilek
  • kivi
  • çeşitli meyveler
  • Fındık, fıstık, badem
  • Dondurma
Waffle Nasıl yapılır:

Yumurtanın akını ayrı bir kapta vanilya ile çırpıyoruz. Krem şanti gibi olana kadar, köpük köpük olmalı.
Ayrı bir kapta toz şekeri ve yumurta sarılarını çırpıyoruz. 3 dk çırpın.
İki karışımı ve diğer malzemeleri birleştirip karıştırıyoruz. Waffle makinesini ısıtıp , sprey yağlarla yağlıyoruz ve karışımdan döküyoruz. Çok fazla koymayın. Kabartma tozu olduğu için kabarıyor.
İstediğiniz malzemeyle süsleyip servis yapabilirsiniz:)