Bezelye Tava Nasıl Yapılır

Bezelye Tava
 Bezelye bizim evimizde çok sevilir. Bezelye denilince genellikle tanesi akla gelir. Bu şekilde bezelye tavayı hiç denediniz mi? Şiddetle tavsiye edilir:) Çok lezzetli oluyor:)

Bezelyenin faydaları:
Bezelye lif yönünden zengindir, kan şekerini dengeleyici, kötü kolestrolü düşürücü, kalp damar hastalıklarında koruyucu özelliğe sahiptir.
B1 vitamini açısından çok zengin olan bezelye uykuyu düzenleyici, iştah açıcı bir etki yapar.
 Demir, bakır, magnezyum, kalsiyum yönünden zengindir. Bağışıklığı güçlendirir, sindirim sistemine yardımcı olur.
Beyin sağlığı için faydalıdır, enerji verir.

Bezelye Tava Malzemeleri:
  • Yarım kg Sultani Bezelye
  • 1 çay bardağı mısır unu
  • Sıvı yağ
Bezelye Tava Nasıl Yapılır:

 Öncelikle bezelyelerin kenarındaki iplikler temizlenir. ( Fasülye temizler gibi). Bezelyeler haşlanır.  Fazla suyundan arındırılır. İçerisine tuz ve mısır unu eklenip karıştırılır. Hamzi tavası gibi kapaklı bir tava alınır. İçerisine azıcık yağ konulur. Bezelyeler de ilave edilir. Üzerine bastırılarak düzeltilir. Arada kapak yardımıyla ters düz edilir. Mısır unu yağı çekeceği için yağ ilave edilir. Kızardıktan sonra ocaktan alınır.
Afiyet olsun:)