Frozen Doğum günü Pastası |
Butter Cream Malzemeleri:
- 1 cup=240 ml.
- 125 g. tereyagi (oda sicakliginda yumusamis)
- 2 kap pudra sekeri (elenmis)
- 3 tatli kasigi sut
- 1 tatli kasigi vanilya ozutu
- Gida boyasi
- 6 adet yumurta( oda sıcaklığında)
- 1,5 su bardağı Şeker
- Yarım çay bardağı ılık su
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı nişasta
- 1 paket kabartma tozu
- Mavi Gıda boyası.( Turkuaz mavi)
- 2,5 bardak süt
- 1 yumurta sarısı
- 1 kaşık un
- 1 kaşık nişasta
- 4 kaşık şeker
- 1 paket krem şanti
Oda sıcaklığındakı tereyağını krema kıvamına gelene kadar mixer ile karıştıralım..
Sütü ve vanilyayı ekleyip karıştırmaya devam edelim.
Pudra şekerini iki seferde karıştırma kabına ekleyip ve yavaşca karıştıralım. Eğer krema çok akışkan olduysa biraz daha pudra şekeri ekleyin ya da krema çok koyuysa biraz daha süt ilave edin.
Kremanın yarısını başka bir kap icine alalım. Diger yarısına kürdan ile gıda boyası ekleyelim. Bir kısmı açık mavi bir kısmı daha koyu mavi olacak.
Pasta Kreması Nasıl Yapılır:
Krema malzemelerini bir tencereye koyup, soğukken çırpıyoruz. Ocağı açıp karıştırarak kaynamasını bekliyoruz. Krema koyulaşıp, fokurdayınca içine bir kaşık tereyağı koyuyoruz. Ocaktan indirip, ılıyınca ayrı bir kapta yaptığımız krem şantiyle birleştirip karıştırıyoruz.
Pandispanya Nasıl Yapılır:
Öncelikle oda sıcaklığındaki yumurtalar şeker ile birlikte yüksek derecede mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpılır. Sonra ılık su ilave edilerek çırpılır. Ayrı bir kapta unu nişastayı ve kabartma tozunu eleyelim. Ve yumurtalı karışımın üzerine dökelim. Düşük devirdeki mikserle çırpalım. İçine kürdanın ucu ile gıda boyası ekleyelim. Pişirme kalıbına dökelim ve 3 defa tabanını yere vuralım. Hava kabarcıklarının çıkması için. Önceden ısıttığımız 175 derecelik fırında ilk 20 dk pişirelim sonra dereceyi 150 dereceye düşürelim ve pişirmeye devam edelim. Fırından aldığımız kelepçeli kalıbı soğuduktan sonra çıkaralım.
Pandispanyanın etrafına ip dolayın bağlayın ve ipi iki elinizle zıt taraflara doğru çektiğinizde kolayca katlara ayrıldığını göreceksiniz. 3 kat ya da kabarma durumuna göre 4 kat kesebilirsiniz. Aralarına krema sürüp, en son dışını butter cream ile sıvıyoruz.
Frozen Doğum Günü Pastası Nasıl Yapılır |
Yıldız şeklindeki ucu sıkma torbasına yerleştirelim.
Sıkma torbasını bir bardak ya da teneke bir kutu içine yerleştirelim ve torbayı dolduralım.
Kremayı Pastanın alt kısmından başlayarak , ortadan kenara doğru sıkalım. Sıkı sıkı yapmakda fayda var. Gül şeklinde görünmesi için . Eliniz alışana kadar başka bir yerde denemenizde yarar var. Sonra dolaba kaldıralım. Tereyağı sıcak ortamda eriyebilir.
Üzerini süslemek için Frozen Buzulu Nasıl Yapılır:
2 cup şeker, 3/ 4 cup glikoz, 1/2 cup su karıştırılıp kaynaması için beklenir. Mutfak 285 dereceye ulaşıncaya kadar kaynatıır. İçine gıda boyası katılır. Yağladığımız kabın içine dökülür. Soğuyunca kırılır. Çabuk soğumasını istiyorsanız, kabınızı önceden soğutabilirsiniz.
1 Şeklindeki doğum günü pastası için TIK TIK
2 yaş doğum günü pastamız için Tık TIK
1 Yaş doğum Günü partisi Hazırlıkları için TIK TIK