Çiçek Poğaça Nasıl Yapılır


 Yumuşacık, pamuk gibi üstelik te çiçek şeklinde poğaça yaptım. Çok lezzetli bir mayalı poğaça. Ben patatesli yapmayı uygun gördüm. Peynir kullanmanın riskli olacağını düşündüm. Kenarları kesildiği için peynirin akabileceği ihtimali geldi aklıma:) Aranızda peynirlisini yapan var mı acaba?  Günlerinizde, beş çaylarınızda bir de tuzlu çeşit yapayım dediğiniz de çok güzel, görsel açıdan masanıza renk katacak bir poğaça tarifi olacaktır:)

                        Çiçek Poğaça  Malzemelerİ:

  • 3 su bardağı ılık süt
  • 1 yaş maya ya da kuru maya
  • 3 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  •  2 yumurta birinin sarısı üzerine
  • 8 bardak un ( azara azar eklenmeli)
                            İç Harcı :
  • Haşlanmış patates


                            Çiçek Poğaça Yapılışı :
  1. Ilık sütü ve mayayı karıştıralım. İyice yoğuralım.
  2. İçine yumurtayı, şekeri, tuzu, yağı ekleyelim.
  3. Yavaş yavaş elenmiş unu ekleyelim yoğuralım. Hamur biraz cıvık olmalı çok değil ama.
  4. Kabı poşete koyalım kapatalım ve 1-2 saat mayalamaya bırakalım.
  5. Mayalama bittikten sonra elimizi yağlayalım 
  6. bir parça hamur alıp içine rendelenmiş patates koyalım top gibi yuvarlayıp üstüne hafif bastıralım ve çiçek şekli vermek için makasla keselim.Ortasına çörek otu koyalım.( peynir aralarda akabilir bu nedenle patatesli yaptım )
  7. 180 derecede pişirelim.