PRATİK ELMALI KURABİYE


Hayırlı haftalar arkadaşlar bir çok blogcu arkadaşım yavaş yavaş tatil moduna girdi tatile gidemeyenlerde benim gibi ya bahar temizliğinden yada  sıcaklardan mutfakta zaman kısıtlamasına gitti....
Ama mübarek Ramazan ayının bereketiyle yakın zamanda bloglar yine canlanacak nasipse..

******************************************************************
Elmalı kurabiyeyi çok severim bazen tek tek kurabiyeyle uğraşması zor gelir geçenlerde pratik yöntemle yaptım kurabiyelerimi nasıl yapmışım bir bakalım...
Kurabiye hamurumu sevgili Cahide bacımın  tarifinden yaptım...
 125 gr. tereyağı veya margarin
 3.5 su bardağı un (ortalama)
 1 çay bardağı yoğurt
 1 adet yumurta
 2 yemek kaşığı şeker
  bir çimdik tuz
 1 paket kabartma tozu
 Elmalı harç
 Yağı iki su bardağı unla beraber mutfak robotunda çektim hamuru yoğurma kabına aldım Üzerine yumurta, yoğurt, şeker, tuz ve kabartma tozunu ekleyip karıştırdım....
Azar azar un ekleyip  yumuşacık bir hamur yaptım...
Hamuru ortalama milföy hamuru kalınlığında açtım resimdeki gibi   hamurun yarısına kadar ara ara elmalı harç koydum hamurun diğer yarısını harçlı hamurun üstüne kapadım ister bardakla ister kupatla harçlı kısımları ortalayarak hamuru kestim...

(Hamuru açtığınız yer küçükse hamuru ikiye bölüpte açabilirsiniz....
Hamuru açarken mümkün olduğunca az un kullanmak gerek hem hamur sertleşiyor hemde hamurun kenarları undan dolayı yapışıp kapanmıyor...)
Isıtılmış fırında pişirdim....
Kurabiyeler ılık olunca pudra şekeri serptim..
Afiyet şifa olsun...
Şimdilik benden bu kadar selametle kalın...